Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan abd bugünün gündemi gündem özeti AİLE gündem başlıkları ırak Pandemi galatasaray suriye vakıfbank İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

Cumhurbaşkanı Erdoğan: FETÖ İle Mücadelede Kırgızistan’dan Beklentilerimi Açık Ve Net İfade Ettim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) için, “Türkiye için olduğu kadar Kırgızistan için de çok büyük tehdit oluşturan bu örgütün kökünü kazımak devlet başkanları olarak boynumuzun borcudur. Bu öyle bir örgüt ki bugün bize yarın aynısını Kırgızistan’a yapacak karakterdir. Türkiye olarak FETÖ ile mücadele konusunda Kırgızistan’dan beklentilerimizi açık ve net değerli kardeşime ifade ettim” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooranbay Ceenbekov, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde başbaşa ve heyetlerarası görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda ilk olarak konuşan Erdoğan, Kırgızistan’ın kendileri için özel ve ayrıcalıklı bir konuma sahip olduğunu dile getirerek 1991 yılında Kırgızsitan’ın bağımsızlığını tanıyan ilk ülke olduklarını belirtti.

“CEENBEKOV’UN BUGÜNKÜ ZİYARETİNİ FETÖ’NÜN BU ÇABALARINA VERİLMİŞ EN GÜZEL CEVAP OLARAK GÖRÜYORUM”

Eğitim alanında bugüne kadar 3 bin 500 Kırgız öğrenciye Türkiye Bursları ile eğitim öğretim imkanı hazırladıklarını ifade eden Erdoğan, TİKA vasıtasıyla çok farklı alanlarda kalkınma projelerini hayata geçirdiklerini ifade etti. Bu yakın işbirliğinin 15 Temmuz darbe girişimi sonrası çeşitli sınamalara maruz kaldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “FETÖ, nüfuzu altındaki bazı altındaki bazı şahıslar üzerinden bu işbirliğimizi zehirlemeye, dinamitlemeye ve rayından çıkarmaya çalıştı. FETÖ’cular ve sirayet ettikleri kişiler Türkiye ile Kırgızistan arasına fitne tohumları ekmek için her türlü alçaklığı her türlü kalleşliği sergilediler. Cumhurbaşkanı Ceenbekov’un bugünkü ziyaretini FETÖ’nün bu çabalarına verilmiş en güzel cevap olarak görüyorum” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE’NİN FETÖ İLE MÜCADELE KONUSUNDA KIRGIZİSTAN’DAN BEKLENTİLERİMNİ AÇIK VE NET İFADE ETTİM”

Türkiye’nin son FETÖ’cü hesap verene kadar yurt içinde ve yurt dışında mücadelesini sürdüreceğini söyleyen Erdoğan,  “251 insanımızın kanını döken, sadece bu külliyenin etrafında 29 kardeşimizi şehit eden bu alçakların ellerini, kollarını sağlayarak gezmesine kesinlikle izin vermeyeceğiz” dedi. Erdoğan, “Nereye kaçarlarsa kaçsınlar, hangi deliğe saklanırsa saklansınlar inlerine girecek, bunları kulaklarından tutup adalete teslim edeceğiz. Türkiye için olduğu kadar Kırgızistan için de çok büyük tehdit oluşturan bu örgütün kökünü kazımak devlet başkanları olarak boynumuzun borcudur. Bu öyle bir örgüt ki bugün bize yarın aynısını Kırgızistan’a yapacak karakterdir. Türkiye olarak FETÖ ile mücadele konusunda Kırgızistan’dan beklentilerimizi açık ve net değerli kardeşime ifade ettim” diye konuştu.  

CEENBEKOV: ELE ALMIŞ OLDUĞUMUZ KONULAR VE VARILMIŞ OLAN MUTABAKATLARA BÜYÜK DEĞER VERİLMEKTEDİR

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Ceenbekov ise konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleşen görüşmelerinde ticari ve ekonomik işbirliği alanı başta olmak üzere askeri teknik, kültürel ve sosyal alandaki işbirliğini ele alındığını ve gelecek dönemde öncelik verecekleri bir takım çalışmaları tespit ettiklerini söyledi.  Ceenbekov, “Kırgız heyeti olarak bugün gündemimizde ele almış olduğumuz konular ve varılmış olan mutabakatlara büyük değer verilmektedir ve varılan mutabakatlar çerçevesinde yapılan işler için gayret sarf edilecektir” açıklamalarında bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.