Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnsani Dramın Önüne Geçmek İçin Myanmar Ve Bangladeş İle Çalışmak İstiyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bölgede yaşanan insani dramın önüne geçmek için Myanmar ve Bangladeş hükümetleri ile birlikte çalışmak istiyoruz. Uluslararası kuruluşlar, bilhassa da İslam ülkeleri olarak bizler elimizden gelen tüm imkanlarla bu zulmün son bulması için birlikte mücadele etmeliyiz” dedi.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 1. Bilim ve Teknoloji Zirvesi’ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, etkinliğin açılış oturumunda bir konuşma yaptı. Myanmar’da yaşanan insani krizi gündeme getiren AK Partili Erdoğan, “Bölgede yaşanan insani dramın önüne geçmek için Myanmar ve Bangladeş hükümetleri ile birlikte çalışmak istiyoruz. Baskı ve katliamlardan kurtulmak için topraklarına sığınan Müslümanlara gerekli kolaylığın gösterilmesi beklentimizi ve yardım teklifimizi Bangladeş makamlarına ilettik. Uluslararası kuruluşlar, bilhassa da İslam ülkeleri olarak bizler elimizden gelen tüm imkanlarla bu zulmün son bulması için birlikte mücadele etmeliyiz” şeklinde konuştu.

“Harem-İ Şerif'in Kutsiyetinin İhlal Edilmesine De Asla İzin Veremeyiz"

Körfez bölgesinde yaşanan krizin bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğinin altını çizen Erdoğan, “İlk kıblemiz Kudüs'ün ve Harem-i Şerif'in kutsiyetinin ihlal edilmesine de asla izin veremeyiz. Mescid-i Aksa'ya yönelik saygısızlıkların, tahriklerin ve provokasyonların önüne geçilmesi için çok daha kararlı bir tutum ortaya koymalıyız” değerlendirmesinde bulundu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.