Öne Çıkanlar abd Pandemi gündem başlıkları bugünün gündemi ırak cumhurbaşkanı erdoğan AİLE gündem özeti Prof. Dr. Nevzat Tarhan sinema Kudüs Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Srebrenitsa Soykırımı’nın Anma Töreni’ne Video Mesaj Gönderdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek'te düzenlenen "Srebrenitsa Soykırımı’nın 28. Yıl Dönümü Anma Töreni"ne video mesaj gönderdi.

Türkiye'deki kritik seçim süreci boyunca dualarını esirgemeyen tüm Bosna Hersekliler’e teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milletimizle birlikte canımızdan bir parça gördüğümüz Bosna Hersekli kardeşlerimizin de güvenine layık olmaya çalışacağız." ifadesini kullandı.

Bugünün, insanlık tarihine kara bir leke olarak geçen Srebrenitsa Soykırımı’nın 28. yılı olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bu matem günümüzde şehitlerimizin kederli ailelerine ve tüm Boşnak kardeşlerimize bir kez daha en içten taziyelerimi sunuyorum. Merhum Aliya'nın 'Ne yaparsanız yapın ama soykırımı unutmayın çünkü unutulan soykırım tekrarlanır.' sözündeki hikmeti ve acı gerçeği aklımızdan çıkarmıyoruz. Bir daha benzer vahşetler yaşamamak için Srebrenitsa'yı asla unutmayacağız ve unutturmayacağız. Tüm dünyanın gözleri önünde Srebrenitsa'da işlenen soykırımın yüreklerimizde açtığı yara 28 yıldır kanamaya devam ediyor. Defnettiğimiz her bir şehidimizle o günleri bir daha yaşıyor, bir daha hatırlıyor, gözyaşlarımızı bir kez daha içimize akıtıyoruz. Bugün 30 şehidimizi daha ebedî istirahatgâhlarına uğurlayacağız. Şehitlerimizin ruhları şad, mekânları cennet olsun. Rabb'im, tüm şehitlerimizi cennetiyle cemaliyle müşerref eylesin."

"Barış ve istikrarın korunması için çalışmalıyız"

Her 11 Temmuz'da acıları tazelenen şehitlerin ailelerine ve Boşnak halkına sabırlar dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Uluslararası mahkeme kararlarına rağmen hâlâ Bosna Hersek'teki soykırımı inkâr edenler, 'işlediği savaş suçlarından pişmanlık duymadığını' söyleyenler ve maalesef bu şahısları destekleyenler çıkabilmektedir. Bu vicdansızları ve yapılan müessif açıklamaları lanetliyorum." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna Hersek'teki acıların tekrarlanmaması için nefret söyleminin geride bırakılıp barış, hoşgörü ve uzlaşma kültürünün hâkim kılınması gerektiğine işaret etti.

"Bosna Hersek'in bağımsızlığını daima gözeteceğiz"

Balkanlar'da barış ve istikrarın korunması için hep birlikte çalışılması mesajını veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Unutulmamalıdır ki Bosna Hersek'in istikrarı, Balkanlar'ın ve Avrupa'nın istikrarı için anahtar niteliktedir. Türkiye, Bosna Hersek'in bir istikrar, barış ve refah havzasına dönüşmesi için üzerine düşeni yapmaya devam edecektir. Bugün, 28 yıl öncesine göre ekonomisi, diplomasisi, imkân ve kabiliyetleriyle çok daha güçlü, daha itibarlı bir Türkiye vardır. Ülke olarak burada yaşanan acıların tekrarına asla izin vermeyeceğiz. Bosna Hersek'in bağımsızlığını, egemenliğini ve toprak bütünlüğünü daima gözeteceğiz. Sizlerden gönüllerinizi ferah tutmanızı bekliyorum. Srebrenitsa şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum."

Srebrenitsa paylaşımı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Srebrenitsa Soykırımı’nın 28'inci yılında, vefat edenleri rahmetle andı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İnsanlık tarihine kara bir leke olarak geçen Srebrenitsa Soykırımı'nın 28'inci yıl dönümünde şehitlerimizin kederli aileleri ve tüm Boşnak kardeşlerime en içten taziyelerimi sunuyorum. Bir daha benzer vahşetler yaşamamak için Srebrenitsa'yı asla unutmayacağız, unutturmayacağız." ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.