Öne Çıkanlar Covid19 Kovid19 ANTALYA Entübe Sayısı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Ağır hasta sayısı Entube hasta sayısı Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Sağlık Bakanı Fahrettin Koca istanbul COVID19 aşısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye-AB Zirvesine Katılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bulgaristan’ın ev sahipliğinde Varna’da düzenlenecek olan Türkiye-AB Zirvesi’ne katılacak. Zirvede, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üyelik süreci, 18 Mart Göç Mutabakatı’ndan bu yana kaydedilen ilerlemeler ve bundan sonra atılması gereken somut adımlar hakkında görüş alışverişinde bulunulacak.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi, Türkiye-AB zirvesine ilişkin açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 26 Mart Salı günü AB Komisyon ve Konsey Başkanları tarafından Bulgaristan’ın ev sahipliğinde Varna’da düzenlenecek olan Türkiye-AB Zirvesi’ne katılacağı belirtilen açıklamada, “Zirvede, ülkemizin Avrupa Birliği’ne üyelik süreci, 18 Mart Göç Mutabakatı’ndan bu yana belli başlı konularda kaydedilen ilerlemeler ve bundan sonra atılması gereken somut adımlar hakkında görüş teatisinde bulunulacaktır” denildi.

Zirvede, Türkiye-AB ilişkilerinin değerlendirilmesinin, bölgesel ve uluslararası konuların ele alınması için önemli bir fırsat olacağı kaydedilen açıklamada, Erdoğan’ın ziyaret vesilesiyle, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ile ikili bir görüşme gerçekleştireceği de belirtildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.