Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi Akşener Entübe Sayısı milliyetçi hareket partisi akbank

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan CHP’ye Sert Sözler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na sert sözlerle yüklendi. Erdoğan, “Bir taraftan Silahlı Kuvvetlerimizin sınır ötesine çıkmasına ‘evet’ diyeceksin, aynı konuşmanda 9 dakika sonra ‘İdlib’de ölenlerin sorumlusu Erdoğan’dır’ diyeceksin. Yahu bu menem iş, yahu sen ne cahil adamsın” diye konuştu.

“Silahlı Kuvvetlerimiz, ÖSÖ İle Operasyonu Başlattı”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu. İdlib operasyonuna yönelik önemli mesajlar veren Erdoğan, “Bir Astana süreci başlattık ve bu Astana sürecinde Rusya, Türkiye, İran üçlü olarak bir karar vardık. Nitekim işte, ‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ dedik ve bu gece bildiğiniz gibi Silahlı Kuvvetlerimiz, Özgür Suriye Ordusu’yla İdlib’le ilgili şu anda operasyonunu başlattı” dedi.

“Kılıçdaroğullarının Adedi Çok Fazla”

Erdoğan, “Çünkü oradaki mazlumların üzerine gelenler, o mazlumlara, mağdurlara bunca silahla saldıranlar, rejim, ne yazık ki bütün bunlar karşısında bize tarihi bir sorumluluk yüklüyor. İdlib’de şu anda Halep’ten kaçanlar var, Halep’te yaşam hakları sona erdirilenler var. Onlar şimdi büyük oranda İdlib’deler. İdlib bize sınır. Dolayısıyla tedbirimizi almak durumundayız. Suriye’ye 911 kilometre sınırı olan biziz. Her an taciz ve tehdit altında olan biziz. Kimse bize ‘Niye bunu böyle yaptınız’ diyemez. Ama şunu da unutmayın bu ülkede değil, ülkenin dışında da ‘Kılıçdaroğullarının’ adedi çok fazla” diye konuştu.

“24 Saat, 48 Saat Sabredin De İçmeyin”

Konuşmasında, CHP ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na sert sözlerle yüklenen Erdoğan, şöyle devam etti:

“Bir taraftan Silahlı Kuvvetlerimizin sınır ötesine çıkmasına ‘evet’ diyeceksin aynı konuşmanda 9 dakika sonra ‘İdlib’de ölenlerin sorumlusu Erdoğan’dır’ diyeceksin. Yahu bu menem iş, yahu sen ne cahil adamsın. Böyle bir mantık mı olur? Mantıksızlık makam kesp ediyor. Zaten bakıyorsun yanında taşıdığı adamların her biri bir alem. Çanakkale’de bütün şehitliklerin olduğu bölgede hepsi şarıbül leyli ven nehar. Siz burada eğitime geldiniz, önce kendinizin eğitime ihtiyacı var. Yahu 24 saat, 48 saat sabredin, içmeyin de ondan sonra için. Burası kabristanlık, burası şahadet makamlarının oluştuğu yer. Bunu bile yapamadılar. Bu şehitler bunlar için mi şahadet şerbetini içtiler. Kahrediyorlar, niye ‘bizim arkamızdan böyle bir nesil gelecek’ diye.

“Gafil, Cahil Olan Bu İnsanlarla Konuşacak Bir Şeyimiz Yok”

İşte biz bu hassas noktada, İdlib’de oradaki kardeşlerimizin de özellikle Türkmen, Kürt, Arap ayırt etmeden, onların da izzetini korumanın, mağduriyetlerini gidermenin gayreti içindeyiz.

Şimdi gündemde Kerkük var. Kerkük çok ilginç bir şekilde gelişiyor. Tuzhurmatu, orada Türkmenler var ama bu insanlar şu anda yaşam mücadelesi veriyorlar. Bütün bunlarla da biz ilgilenmekten durumundayız. ‘Bize ne yahu’ diyemeyiz.

Biz Kılıçdaroğlu zihniyeti taşımıyoruz, bunu böyle bilelim. Onların böyle bir derdi yok. Onlar varsınlar Esed’in yanına gitsinler, onunla dertleşsinler ama biz farklıyız ve İdlib’deki her şehidin hesabını benim vereceğimi söyleyecek kadar gafil, cahil olan bu insanlarla konuşacak bir şeyimiz yok.

“Ana Kronik’ Anamuhalefet Partisi”

Dünyadaki en sorumsuz, en tutarsız, en ‘ana kronik’ anamuhalefet partisine sahibiz. Genel başkanından, milletvekillerine ve belediye başkanlarına kadar anamuhalefetin tüm kadroları, yabancı devletlerinden, terör örgütlerine kadar herkesin yanındadır, bir tek kendi ülkesinin ve milletinin yanında değildir. Böyle bir anamuhalefete sahibiz.

“Bunlar Dürüst Değil Hasta”

Türkiye filanca ülkeyle sorun yaşar, karşı tarafla bir olup kendi hükümetlerine saldırırlar. Hemen hesap yapmışlar, ‘50 milyar zarara girdik’ bu aradaki krizde. Nasıl da yaptılar bu hesabı? Baya da hesapları iyi. Bugün gazetelere bakıyorum, ‘sıfırlandı’ diyor. Tekrar iş başına dönmüş. Türkiye bir terör örgütüyle mücadeleye girişir, onların elemanlarıyla kol kola girip kendi devletlerinin üzerine yürürler. Sözde Adalet Yürüyüşü yapıyorlar, terör örgütleri mensupları ve onlarla yan yana olanlarla beraber. Bunlar dürüst değil hasta, ayakta duracak mecali yok. Cezaevinden bu gerekçeyle çıkanlar, baktık bunlarla yürüyüş yapabiliyor, nasıl da hastaymış.

“FETÖ’nün Şakirti, PKK’nin Yoldaşı, AB’nin Beşinci Kolu”

Türkiye uluslarası kurumların haksız uygulamalarına karşı sesini yükseltir, hemen karşımızdaki koronun içine girerler. Bu koro da bunların yeri baya başarılı. Başımıza adeta FETÖ’nün şakirti, PKK’nin yoldaşı, AB’nin beşinci kolu kesildiler.”

“Ecevit’e Sataşma’ Yanıtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski Başbakanlardan Bülent Ecevit’le ilgili açıklamalarına yönelik Kılıçdaroğlu’nun “Ecevit’e sataşma” sözlerine de yanıt verdi. Erdoğan, şöyle dedi:

“Elbette biz ülkemizde sosyal demokrat olan herkese saygı duyduk, duyuyoruz. Başkanına değil ha… Kimsenin kökenine, inancına, meşrebine bakmadığımız gibi katılmasak dahi siyasi görüşüne de bakmayız. Ama şahsen ben bugünkü CHP ile kitaplarda okuduğumuz müntesiplerinin bazılarını, eskilerden az, çok tanıdığımız sosyal demokrasi arasında en küçük bir irtibat görmüyorum.

Cevap veriyor bana, cevabını ben cevapsız bırakamam. ‘Ecevit’e sataşma’ diyor. Ben Ecevit’in anlayışına sataşıyorum çünkü bu milletin temsilcilerinin Amerika’nın başkanlarının tırabzana oturup kendisinin el pençe durmasını kabul edemiyorum, mesele budur.

Kendisine şayet iktidara gelirse ülkenin meselelerini nasıl çözeceğini soranlara, plan, program, proje anlatmak yerine, ne diyor, ‘Benim adım Kemal’. ‘Ben çözerim’ diye cevap veren bir zattan kimseye hayır gelmez.”

Çanakkale Belediye Başkanına: “Bunun Hesabını Verecek”

Erdoğan, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan hakkında da sert konuştu. Erdoğan, “Çanakkale’nin Belediye Başkanı ciddi bir terbiyesizlik yaptı. Orada bizim meclis üyemize konuşması esnasında, bir bayan, bayan. Hani bunlar kadın hakları savunucusuydu, hani bunların kadınlara saygısı vardı ve seçilmiş bir belediye meclis üyesine ‘sesini kes, çık, konuşma’, sen bunu nasıl dersin. Sen bunu mu yaptın, 18 Mart geliyor. Bak şimdiden ben de talimatı verdim, bu Belediye Başkanını 18 Mart’ta, Çanakkale törenlerinde konuşturtmayacaksınız. Çünkü oradaki düzenlemenin faili hükümettir, validir. Dolayısıyla onun orada konuşma hakkı bir lütuftur. Dolayısıyla bu, seçilmişler için de böyle bir adımı attı, seçilmişe saygısızlık yaptı. Bunun hesabını verecek. Öyle havaalanına gelip bizi karşılayacak, gelme, karşılama bizi. Önce demokrasi terbiyesini bilmen lazım. Kalkıp bir hanımefendiye sen bu şekilde onu salondan kovarsan kusura ama biz de sizi kovulması gereken yerden kovarız” dedi.

İmam Nihakı İması: “Kılıçdaroğlu Ne Yaptı Onu Bilemem”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, müftülere nikah kıyma yetkisi veren düzenlemeye CHP’den gelen eleştirilere de tepki gösterdi. CHP’yi “çapsızlıkla” suçlayan Erdoğan, “Bizim kendi değerlerimizle, bizim vatandaşlarımızın kahir ekseriyeti resmi nikah kıyıldığı zaman onunla yetinmiyor, bir de kayıt dışı, gidiyor hoca efendiye bir nikah da orada kıydırıyor, önünde ve ya arkasında. Bu böyledir. Ama Kılıçdaroğlu ne yaptı onu bilemem. Bu gerçekleri göz önüne almak lazım” dedi.

“İsteseniz De İstemeseniz De Meclis’ten Geçecek”

Erdoğan, “Şimdi çıkıyorlar, bakıyorsunuz tencere tava gene aynı hava. Meydanlar çıkıp bu tür nikah istemiyorlarmış. Tövbe tövbe. Yahu isteseniz de istemeseniz de bu, Meclis’ten geçecek. Kayıt dışı nikah değil, kayıt altında nikah. Asıl kayıt dışılıkları bu kaldıracak. Ne diyorlar utanmadan sıkılmadan, ‘Çocuk yaşta’. Bırak, ne alakası var. Bu, işte onu tamamıyla ortadan kaldırmaya yönelik bir adımdır” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.