Damızlık Düve Yetiştiricilerine Hibe Desteği

Damızlık düve yetiştiriciliğinde 500 baş ve üzeri kapasiteye sahip işletmelerin inşaat, damızlık dişi buzağı alımı, yem karma makinesi ve gübre sıyırıcı alımlarında tutarın yüzde 50’si kadar hibe desteği sağlanacak.

Resmi Gazete’de yayımlanan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Damızlık Düve Yetiştiriciliğinin Desteklenmesine İlişkin Uygulama Esasları Tebliğine göre, damızlık düve yetiştiriciliğinde 500 baş ve üzeri kapasiteye sahip işletmelerin, yeni inşaat yapımı, kapasite artırımı ve rehabilitasyon konusunu kapsayan inşaat yatırımına, damızlık dişi buzağı alımına, yem karma makinesi ve gübre sıyırıcı alımına, alım tutarının yüzde 50’si oranında hibe desteği yapılacak.

Hibe desteğinden yararlanabilmek için üreticilerin, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğine üye, TÜRKVET sistemine en az 3 yıl kayıtlı aktif sığır işletmesi olması gerekiyor.
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.