Öne Çıkanlar ırak pkk terörist cumhurbaşkanı erdoğan fetö Asena ICBC) spk TarımGFE CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır Cumhur İttifakı ziraat

Devlet Erkan'ı Anitkabir'de

TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve devlet erkânı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Anıtkabir’i ziyaret etti, Atatürk'ün mozolesine çelenk koydu.

Aslanlı Yol'dan yürüyüşle başlayan törene TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın yanısıra Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bakanlar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, milletvekilleri ve TBMM yöneticilerinin yanısıra bürokratlar ve TSK mensupları da katıldı. Devlet erkânı aslanlı yoldan yürüyerek Anıtkabir'de Atatürk'ün manevi huzuruna çıktılar. Atatürk’ün mozolesine çelenk koyan Meclis Başkanı Kahraman, beraberindekilerle saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Misak-ı Milli Kulesi'ne geçerek Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

Kahraman Özel Defter'e şu satırları yazdı:

"“Ulu Kemal Atatürk milletimizin makûs talihini yenmesinde öncülük görevini üstlenen TBMM’sinin 96cıa yıl dönümüne ulaşmasının mutluluğu içerisindeyiz. Her tehlikeyi göze alarak her türlü sıkıntıyı üstlenen milletimiz istiklali için büyük çabalar gösterdi. Huzur ve güven içinde yaşadığımız bağımsız bir devlete sahip olmamızda emeği geçenleri ve birinci Büyük Millet Meclisi’nin muhterem üyelerinin sahip oldukları payı hiçbir zaman unutulmayacaktır. TBMM’nin 26’ncı döneminin başkanı ve üyeleri olarak hedefimiz milletimizin hürriyetini devletimizin bağımsızlığını koruyup muasır medeniyetler seviyesinin ötesine geçirmektir. Devraldığımız mirası geliştirerek, olgunlaştırarak, yenileyerek ve güçlendirerek yaşatma çabası içinde olmaya devam edeceğiz. Bu doğrultuda manevi ve milli değerlerimize ve ruh kökümüze bağlı kalarak güçlü aydınlık ve nurlu yarınlar için çalışmaya devam edeceğimizi belirtmek istiyorum. Hayırlı çalışmalarıyla bugüne ulaşmamızı sağlayanları rahmet ve minnetle anıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti emin ellerdedir.”

Bu arada daha önce MEB Nabi Avcı başkanlığında düzenlenen törene katılan çocuklar ikinci törende Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu görünce ilgi gösterdiler ve Davutoğlu ile Avcı'nın çevresini sardılar.

Heyetin bir bölümü daha sonra Birinci Büyük Millet Meclisi binasında düzenlenen özel törene katılmak üzere Ulus'a geçtiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.