Öne Çıkanlar bugünün gündemi cumhurbaşkanı erdoğan abd gündem özeti AİLE ırak gündem başlıkları Pandemi galatasaray pkk CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin MSB

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Pakistan Din İşleri Ve İnançlar Arası Uyum Bakanı Kadri İle Görüştü

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Pakistan’ın başkenti İslamabad’da Din İşleri ve İnançlar Arası Uyum Bakanı Dr. Pir Nurul Hak Kadri’yi ziyaret etti

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Pakistan’ın Lahor şehrindeki resmi ziyaretlerini tamamladıktan sonra beraberindeki heyetle birlikte başkent İslamabad’a geçti. Başkan Erbaş İslamabad’da ilk olarak Din İşleri ve İnançlar Arası Uyum Bakanı Dr. Pir Nurul Hak Kadri’yi ziyaret etti.

Başkent İslamabad’daki bakanlık binasında gerçekleştirilen ziyarette Heyetlerarası görüşme gerçekleştirildi. Görüşmede, iki güçlü ülke arasında din hizmeti ve din eğitimi alanında yapılacak işbirliğinin önemine değinen Başkan Erbaş, doğru ve sahih dini bilgi ile din eğitiminin verilmesi ve etkili din hizmetinin sunulması noktasında iki ülkenin yapacağı iş birliğinin Türkiye ve Pakistan açısından önemli faydalar doğuracağını ve diğer İslam ülkeleri açısından da önemli bir örnek olacağını söyledi.

“Türkiye’de yanlış din anlayışına fırsat vermeyecek uygulamanın içindeyiz”

Başkan Erbaş, yanlış din anlayışı yüzünden ortaya çıkmış yanlış uygulamaların İslam ülkeleri için oluşturduğu tehlikeye dikkat çekerek, “Biz Türkiye oyarak bunun farkındayız. Hem imam hatip liseleri hem ilahiyat fakülteleri hem de Başkanlığımızın yüz yılı yakın birikimi ile yanlış din anlayışına ve uygulamalarına fırsat vermeyecek şekilde önemli bir çalışmanın içerisindeyiz.” dedi.

Türkiye’deki camilerin Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı olduğuna dikkat çeken Başkan Erbaş, “Başkanlığımıza bağlı olmayan cami veya mescid yoktur. Türkiye’deki bütün Kur’an kursları Başkanlığımıza bağlıdır. Diyanet İşleri Başkanlığımızda çalışan tüm imam hatipler, vaizler, müftüler devletin kurmuş olduğu okullardan mezun olmak zorundadır. Bu sistem büyük bir vahdeti beraberinde getirmektedir.” diye konuştu.

Bakan Kadri: “İslam ve Müslümanlar dünyada yanlış tanıtılıyor”

Pakistan Din İşleri ve İnançlar Arası Uyum Bakanı Kadri ise görüşmeden duyduğu memnuniyeti dile getirerek Başkan Erbaş’a teşekkür etti.

İslam ve Müslümanlar dünyada yanlış şekilde tanıtıldığını belirten Bakan Kadri, “Bazı gruplar İslam’ı tehlikeli olarak, terör olarak göstermektedir. İki kurum olarak cesaretli şekilde çözüm önerileri bulmalıyız. Bu açıdan sizin buraya gelmenizle birlikte gayret edeceğiz inşallah.” dedi.

“İslam dünyası için önemli bir mesaj olmuştur”

Bakan Kadri, “Bu ziyaretiniz iki ülke için faydalıdır. İslam dünyası için de önemli bir mesaj olmuştur.” açıklamasında bulundu.

Görüşmede, Diyanet İşleri Başkan Yardımcıları Doç. Dr. Selim Argun, Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı, Dış İlişkiler Genel Müdürü Erdal Atalay, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, Dini Yayınlar Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kurt ve Din İşleri Yüksek Kurulu Başkan Vekili Dr. Mustafa Bülent Dadaş da hazır bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.