Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan abd bugünün gündemi gündem özeti AİLE gündem başlıkları ırak Pandemi galatasaray suriye İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener terörist

Diyarbakır'da 3 Bin Kök Kenevir Ele Geçirildi

Diyarbakır’ın Bağlar ve Silvan ilçelerinde yürütülen faaliyetler kapsamında Jandarma Komutanlığınca toplam 3 bin 850 kök kenevir, 109 kilogram kubar esrar ve 1,7 kilogram toz esrar ele geçirildi, 5 şüpheli gözaltına alındı.

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığınca uyuşturucu ile mücadele kapsamında Bağlar ve Silvan ilçelerinde yürütülen önleyici kolluk faaliyeti ile yol kontrol ve arama faaliyeti kapsamında toplam 3 bin 850 kök kenevir, 109 kilogram kubar esrar ve 1,7 kilogram toz esrar ele geçirildiği, 5 şüphelinin gözaltına alındığı belirtildi.

Bağlar ilçesinde 28 Temmuz 2016 tarihinde, bir şüpheliye ait tarlada bin kök Hint keneviri ele geçirildiği ifade edilirken, Silvan’da 2 Ağustos 2016 tarihinde, 3 şüpheliye ait tarlada 2 bin 850 kök Hint keneviri ve 11 bin 200 gram kubar esrar ele geçirildiği belirtildi. 5 Ağustos 2016 tarihinde icra edilen yol kontrol faaliyetinde ise Batman İlinden Diyarbakır iline gitmekte olan bir aracın bagaj bölümünde çöp poşetleri içerine gizlenmiş vaziyette 97 bin 980 gram kubar esrar,  bin 746 gram toz esrar ele geçirilmiş ve 1 şüpheli yakalandığı ifade edildi.

Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile ele geçirilen kenevir bitkileri İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinden gelen yetkililer nezaretinde yakılmak suretiyle imha edilirken, kubar esrar ve toz esrar maddesine el konularak 5 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.