Öne Çıkanlar abd cumhurbaşkanı erdoğan çin pkk bugünün gündemi tesk genel başkanı bendevi palandöken cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan AİLE gündem özeti Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ırak Pandemi

“Eğitim Ortamlarımızı İnsani, Fiziki, Bilimsel Ve Teknolojik Bakımdan Geçmişle Mukayese Edilemeyecek Standartlara Kavuşturduk”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Öğretmenler ve Eğitim Yöneticileri ile İftar Programı’nda yaptığı konuşmada, “Eğitim ortamlarımızı insani, fiziki, bilimsel ve teknolojik bakımdan geçmişle mukayese edilemeyecek standartlara kavuşturduk” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Öğretmenler ve Eğitim Yöneticileri ile İftar Programı’nda bir araya geldi.

Programda yaptığı konuşmasının başında, “Cumhurbaşkanlığı Külliyesine, milletin evine, bu gazi mekâna hepiniz hoş geldiniz” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İftar soframızı teşrifleriniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sizlerin şahsında 81 vilayetimizin, 922 ilçemizin tamamındaki öğretmen ve öğrencilerimizin Ramazan-ı Şerifini tebrik ediyorum” diye ekledi.

Son iki yıldır koronavirüs salgını sebebiyle Ramazanın buruk geçirildiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Aralarında değerli öğretmenlerimizin de olduğu birçok kardeşimizi Hakka uğurladık, zorlu bir dönemi hamdolsun önemli ölçüde geride bıraktık. Salgın sürecinde toplumumuzun tüm kesimleri gibi öğretmen ve öğrencilerimiz de hiç alışık olmadıkları günler yaşadı. Sizlerin de olağanüstü çabalarıyla, gerek çevrim içi gerekse yüz yüze olarak eğitim-öğretim faaliyetlerini aksatmadan devam ettirdik. 2021-2022 eğitim-öğretim yılının dörtte üçünü okullarımızı açık tutma başarısını göstererek tamamlamış bulunuyoruz” açıklamasında bulundu.

“ÖĞRETMENLERİMİZİ EĞİTİM SİSTEMİMİZİN KİLİT TAŞLARI OLARAK GÖRÜYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ diyen bir medeniyetin mensupları olarak hocalarımızın, muallimlerimizin hakkını ödeyemeyeceğimizin farkındayız. Öğretmenlerimizi maarif davamızın sancaktarları, eğitim-öğretim sistemimizin kilit taşları olarak görüyoruz. Öğretmenlerimiz aynı zamanda millet olarak geleceğimizi emanet ettiğimiz eli öpülesi insanlardır” dedi.

Son 20 yılda öğretmenlerin mesleklerini huzur-u kalple yapabilmeleri için yoğun çaba harcadıklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Eğitim ortamlarımızı insani, fiziki, bilimsel ve teknolojik bakımdan geçmişle mukayese edilemeyecek standartlara kavuşturduk. Ülkemizin dört bir yanında 351 bin yeni derslik inşa ederek, okullarımıza 729 bin yeni öğretmen atayarak öğrenmeyi zorlaştıran kalabalık sınıf sorununa son verdik. Hâlihazırda görev yapan öğretmenlerimizin yüzde 75’i bizim dönemimizde atandı. Bu atamalar ve yeni derslikler sayesinde Türkiye, öğretmen başına düşen öğrenci sayısında OECD ortalamasını yakaladı.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.