Öne Çıkanlar Covid19 mhp Deeperise Dr. Mahmut Alan Kaya Sinan Yusufoğlu Elektrikli araçlar Kadın Hastalıkları Latmos OHALin uzatılması sezen aksu sokağa çıkma yasağı TRAFİK KAZASI

Eğitim-Sen: Katledilen Her Kadının Faili Devlettir

Eğitim Sen, Aksaray’da öldürülen genç kadın için, “Kadına yönelik şiddeti engelleyecek caydırıcı politikaların hayata geçirilmediği, kadın katillerine, tecavüzcülere iyi hal ve saygınlık indirimi verilmeye devam edildiği sürece katledilen her kadının failinin devlet olduğunu bir kez daha ifade ediyoruz” dedi.

Eğitim Sen, Aksaray’da bir erkek tarafından ateşli silahla vurularak öldürülen 16 yaşındaki genç kadın için yazılı açıklama yayımladı. “Öfkeliyiz, isyandayız” başlığıyla yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Eğitim Sen olarak, kadına yönelik şiddeti engelleyecek caydırıcı politikaların hayata geçirilmediği, kadın katillerine, tecavüzcülere iyi hal ve saygınlık indirimi verilmeye devam edildiği sürece katledilen her kadının failinin devlet olduğunu bir kez daha ifade ediyoruz. Şiddete uğrayan, katledilen her kadın öfkemizi ve isyanımızı büyütüyor. Ev, okul, iş yeri, hastane ve bütün toplumsal alan ancak örgütlü kadın mücadelesi ile şiddetten arındırılacaktır. Tüm kadınları kadın katliamlarına ve şiddete karşı örgütlü mücadeleye çağırıyoruz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.