Öne Çıkanlar meb adana KPSS istanbul cumhurbaşkanı erdoğan haberleri TOGG tesk genel başkanı bendevi palandöken Kanyon gündem özeti ayhan barut gazi bendevi palandöken

Erdoğan Jandarma Teşkilatına Seslendi: Sizler Şu Anda Bir Tarih Yazıyorsunuz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terörle mücadeleye ilişkin “Son dönemde Kato’da, Bestler Deresi, Cudi’de yiğitçe verilen bu mücadele unutulmayacaktır. Sizler şu anda bir tarih yazıyorsunuz. Bu kayıtlara çok farklı bir şekilde geçecektir. Şehitlerimiz, bu tarihin mezar taşı olmaktan öte köşe taşları olacaktır. Ve medeniyetimizin güç kaynakları oluyorsunuz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kuruluşunun 178. yıl dönümü dolayısıyla Jandarma Genel Komutanlığı heyetini kabul etti. Jandarma teşkilatına seslenen Erdoğan, “Son zamanlardaki operasyonlar anlatılır gibi değil. Bu başarının artarak devamı bizler için çok önemli. Bir taraftan burada neslin korunması yatıyor, bir diğer taraftan da terör örgütlerinin para kaynağı oluşu yatıyor. Dolayısıyla bu operasyonların getirisi çok çok anlamlı” dedi.
Jandarmanın asıl büyük kahramanlığının terörle mücadele operasyonlarında görüldüğünü söyleyen Erdoğan, “1984 yılında beri süren bölücü terör örgütüyle mücadelede en önemli görevleri jandarma teşkilatımız üstlenmiştir. Bugün jandarmalarımız sınırlarımız içerisinde yürüttükleri operasyonlarla teröristlere dağları, mağaraları, ovaları dar ediyor. Şahsım ve milletim adına sizlere şükranlarımı ifade ediyorum. Teknolojik altyapısı giderek güçlenen Jandarma teşkilatımızın önümüzdeki dönemde daha büyük başarılara imza atacağından şüphe duymuyorum. Her yönüyle Jandarma teşkilatımızı daha da güçlendireceğiz” diye konuştu.

“ELEŞTİRENLERİN ÇOĞU, İDEOLOJİK SAPLANTIYLA HAREKET ETMEKTEDİR”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, demokrasi ve insan hakları konusunda, şahsına, hükümete ve güvenlik güçlerine yönelik eleştirilere ilişkin şunları söyledi:
“Bugün ülkemizde demokrasi, insan hakları, hukuk diyerek şahsımı, hükümetimizi, elbette polisimizi ve jandarmamızı eleştirenlerin, hatta güvenlik korucularımızı eleştirenlerin çoğu, ideolojik saplantıyla hareket etmektedir. Elini vicdanına koyan herkes Türkiye’nin demokrasi ve özgürlükler konusunda nereden nereye geldiğini gayet iyi bilmektedir. Ülkemizde 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana mevcut bulunan OHAL yetkileri sadece terör örgütlerine karşı uygulanmıştır. Bunu yapmayacağız da terör örgütlerinin işini mi kolaylaştıracağız. Tabii ki terör örgütlerine karşı mücadele her türlü enstrümanı kullanmak durumundayız. Tabii ki bunların hepsinin de bir hukuk içinde yasal düzenlemelerle yapmamızın gereğine de inanmış olan bir kadroyuz.”

“BİZ OHAL’İ KALDIRIRKEN TERÖR ÖRGÜTLERİ BÖLGEDE TERÖR ESTİRMEYE DEVAM ETTİLER”
Hiçbir vatandaşın günlük hayatının OHAL’den dolayı bugüne kadar etkilenmediğini söyleyen Erdoğan, “Göreve geldiğimizde Türkiye’de OHAL vardı, ama bütün fabrikalar, şirketler, vatandaş rahatsızdı. Bir ayda o zaman biz, OHAL’i kaldırdık. Kaldırdık ama değişen bir şey olmadı. Tam aksine biz OHAL’i kaldırırken terör örgütleri bölgede arzu etmediğimiz şekilde terör estirmeye devam ettiler” dedi.

“KATO’DA, BESTLER DERESİ’NDE, CUDİ’DE YİĞİTÇE VERİLEN BU MÜCADELE UNUTULMAYACAKTIR”
Tüm güvenlik güçlerinin ve devlet birimlerinin terörle mücadele konusundaki hassasiyetlerinin takdire şayan olduğunu kaydeden Erdoğan, “Son dönemde Kato’da, Bestler Deresi, Cudi’de yiğitçe verilen bu mücadele unutulmayacaktır. Sizler şu anda bir tarih yazıyorsunuz. Bu kayıtlara çok farklı bir şekilde geçecektir. Şehitlerimiz, bu tarihin mezar taşı olmaktan öte köşe taşları olacaktır. Ve medeniyetimizin güç kaynakları oluyorsunuz. Çünkü bu ülkenin medeniyeti çok çok güçlü” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.