Öne Çıkanlar Hakkari AİLE terör Hadise deprem palandöken bugünün gündemi cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan abd başbakan binali yıldırım milli savunma bakanlığı gündem özeti

Erdoğan: ‘Onların Yanında Silah Yoktu’ Diyor Kılıçdaroğlu Sen Orada Mıydın?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hakkari’de silahlı insansız hava araçlarıyla sivillerin öldürüldüğü iddiasına ilişkin, “Çıkıyor genel başkanı da ‘Onların yanında silah yoktu’ diyor. Teröristin yanında silah yokmuş. Sayın Kılıçdaroğlu sen orada mıydın? Giysileriyle, her şeyiyle bas bas bağırıyor. ‘Ben buradayım’ diyor” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yakutiye’de Erzurum Büyükşehir Belediyesi Fuar Alanı ile MNG Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nin açılış töreninde konuştu. Türkiye’nin İnsansız Hava Araçları (İHA) ve Silahlı İnsansız Hava Araçları (SİHA) yaptığını söyleyen Erdoğan, Hakkari’de SİHA’larla sivillerin vurulduğu iddialarına ilişkin şunları söyledi:

“Ana muhalefetin başındaki ve onun yanındakiler Kandil’i arkasına alanlar ne diyor? Bu silahlı insansız hava araçlarıyla piknik yapanları vuruyorlar diyor. Adamlar şu anda teröristlerin adını da piknik yapanlar koydular. Çıkıyor genel başkanı da ‘Onların yanında silah yoktu’ diyor. Teröristin yanında silah yokmuş. Sayın Kılıçdaroğlu sen orada mıydın? Giysileriyle, her şeyiyle bas bas bağırıyor. ‘ben buradayım’ diyor, bütün çekimler yapılıyor. Kameralarla yer tespitleri yapılıyor ve SİHA’larımız tam hedef vuruyor. İnlerine gireceğiz dedik mi? Şehadete yürüyen bu gençlerimizin intikamını alacağız. Onların kanını yerde bırakmayacağız. Bu konuda asla affımız yok. Dedik ya hangi batı ülkesine sığınacaklarsa varsın o batı ülkesine sığınsınlar. Ama bu ülkede halkımın huzuruna onlar asla müdahale edemeyecekler. Onlar polisime, askerime, korucuma asla bu tür yollarla kan kusturamayacaklar.”

"Haziran'daki Yanlışa Düşmeyeceğiz Değil Mi Bir Daha?"

Kendini dinleyen vatandaşlara seslenen Erdoğan, “Haziran’daki yanlışa düşmeyeceğiz değil mi bir daha? Aman ha. Daha çok gayret, daha çok çalışacağız. Türkü Kürdü asla bu ayrıma düşmeyecek. Ben buradan Kürt kardeşlerime de sesleniyorum. Sizi istismar edenlere aldanmayın. Bunlar hiçbir zaman sizin hizmetkarınız olmadılar. Biz yaratılanı yaratandan ötürü sevdik,  onlar sizi sevmediler. Sakın bunların oyununa gelmeyin” diye konuştu.

"Bizi Güç Sahibi Yaptılar"

Türkiye’ye insansız hava araçlarının verilmediğini söyleyen Erdoğan, “Bak bizi güç sahibi yaptılar” dedi. Türkiye’nin kendi insansız hava araçlarını, silahlarını, tankını yapabildiğinin altını çizen Erdoğan, “Kendi uçağımızı da yapacağız inşallah. Temel savunma ihtiyaçlarımızı kendimiz karşılamazsak en kritik zamanda yola bırakılacağımızı kendimiz yaşayarak öğrendik. Bunu ta Kıbrıs’ta öğrendik. Orada da bize aynı numarayı yaptılar. Orada bize telsiz vermediler telsiz. Ama şimdi onlara ihtiyacımız yok artık biz yapıyoruz. Hala çözmemiz gereken sıkıntılar var ama şu halimizle bile terörle mücadelemizi kimseye muhtaç olmadan sürdürebilecek durumdayız” dedi.

"Konu Türkiye Olunca Bir Anda Farklı Hassasiyetler Depreşiyor"

“Bir tehdit sınırlarımıza kadar dayanmışsa zaten içeri de girmiş demektir” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında şunları söyledi:

“Son 35 yılda bu gerçeği acı bir şekilde ve ağır bir maliyetle öğrendik. Artık güvenliğimiz için gereken adımları tehditlerin bizzat kaynağında atmakta kararlıyız. İçimizde terör örgütleri var mı? Bu örgütler nereden yönetiliyor? Plan yapılıyor, üzerimize yollanıyorsa doğrudan kararımızı alacağız. İşte bu politikayı pek çok ülke uyguluyor ve kimse onlara ses çıkarmıyor ama konu Türkiye olunca bir anda farklı hassasiyetler depreşiyor. PKK’ya karşı operasyon yaparsınız topraklarımıza müdahale etmeyin derler. Öyleyse siz bu örgütü tepeleyin, bize tehdit olmaktan çıkartın dersiniz, onu ya özellikle yapmazlar ya da yapacak güçleri yoktur. DEAŞ Türkiye’de canlı bomba eylemleri yaparken, sınır şehirlerimize havanlar füzeler atarken seslerini çıkarmayanlar biz örgütün üzerine gidince bir anda başımıza Suriye sevdalısı kesildiler.

Aynı durumu Irak’ta yaşadık. DEAŞ’a karşı Irak halkını korumak ve destek vermek için yaptığımız girişimlere hep karşı çıktılar. Halbuki Irak toprakları terör örgütleri tarafından delik deşik edilmiştir. Aynı şekilde Kuzey Irak Yönetimi’nin bağımsızlık sevdası anlaşılır gibi değil. Biz Kuzey Irak Kürtleri başta olmak üzere Irak’ta yaşayan tüm kardeşlerimizin hep yanlarında olduk. Kredi verdik her türlü desteği verdik ama bizi anlamadılar.” 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.