Öne Çıkanlar Hakkari AİLE Hadise deprem terör palandöken bugünün gündemi cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan abd başbakan binali yıldırım milli savunma bakanlığı Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk

Feyzioğlu: “Gerçek Sorunların Konuşulmadığı Bir Yere Sırf Alkışlamak İçin Gitmeyiz”

Yargıtay tarafından düzenlenen Adli Yıl açılış törenine dinleyici olarak davet edilen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, “Biz gerçek sorunların hiç kimseden çekinilmeksizin konuşulmadığı bir yere sırf alkışlamak için gitmeyiz” dedi.

2017-2018 Adli Yılı’nın açılış törenine “dinleyici” olarak davet edilen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, konuya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Feyzioğlu, üç yıl öncesine kadar Türkiye’de çok doğru ve sağlıklı bir yargısal gelenek olduğunu, Yargıtay Başkanı ve Türkiye Barolar Birliği’nin, yargının sorunlarını, devleti yönetenler ve yönetmeye talip olanların önünde konuştuğunu belirterek, şöyle devam etti:

“Söylediklerimizin doğruluğundan rahatsız olanlar, sudan bahanelerle bu konuşmanın dayanağı olan kanun maddesini değiştirdiler. Yine de kanunda açık hüküm olmasa da uygulama devam edebilirdi. Ancak Yargıtay siyasi iktidarın dediğini yapmayı tercih etmiştir. Bizi Adli Yıl açılışına konuşmacı olarak değil, dinleyici olarak davet etmiştir. Anlaşılan kendi kendilerine konuşup, kendi kendilerine dinleyecekler. Doğruların söylenmesinden ve duyulmasından bazıları memnun olmuyor demek ki…

“Yargıtay Geleneği Yeniden Başlatmalı”

Biz gerçek sorunların hiç kimseden çekinilmeksizin konuşulmadığı bir yere sırf alkışlamak için gitmeyiz. Yargıtay'dan da kendisine ve şanlı tarihine yakışanı yapmasını ve geleneği yeniden başlatmasını bir kez daha talep ediyoruz.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.