Öne Çıkanlar abd Pandemi gündem başlıkları bugünün gündemi ırak cumhurbaşkanı erdoğan AİLE gündem özeti Prof. Dr. Nevzat Tarhan sinema Kudüs Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk

Feyzioğlu, Yeni Ankara Adliye Binası Sözünü Bizzat Cumhurbaşkanı’ndan Aldı

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, yeni Ankara Adliyesi projesinin inşaatına en kısa sürede başlanması sözünü bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan aldı. 

Avukatların ve vatandaşların dağınık adliye çilesini gündemden hiç düşürmeyen Feyzioğlu, 2021-2022 Adli Yıl Açılış Töreninde yaptığı konuşmada da Yargıtay’ın yeni yerleşkesinin hayırlı olmasını dilerken, “Darısı Ankara Adliyesinin başına diyorum” hatırlatması yaptı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende Feyzioğlu’ndan sonra yaptığı konuşmada, “Ankara'ya şanına ve tarihine yakışır bir de Adliye binası kazandırmak da kararlıyız. Adalet Bakanlığımız ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız projelerini bitirmek üzere. İnşallah yeni yıl bitmeden temeli atılacak. Oldukça dağılmış olan Adliyemiz tüm birimlerini de tek bir yerde toplayacağız” şeklinde konuştu. 

VATANDAŞLARIN VE AVUKATLARIN ÇİLESİ SONA ERECEK 

Tören sonrasında “Yeni Adliye binasının sözünü Cumhurbaşkanı’ndan aldım” diyen Feyzioğlu, “İnşallah kısa sürede bu sorun çözülmüş olacak. Vatandaşlarımızın adliyeye dolayısıyla adalete erimişi önündeki engel kaldırılacak. Hem onların hem meslektaşlarımızın çilesi son bulacak. Geri sayım başladı” dedi. 

KDV İNDİRİMİ İÇİN YEŞİL IŞIK 

Öte yandan, Feyzioğlu, Adli Yıl Açış Konuşmasında barolar tarafından CMK ve adli yardım kapsamında görevlendirilen meslektaşları için geçerli ücret tarifesinin çok düşük olduğunu kaydetti. Feyzioğlu, “İnsan Hakları Eylem Planı’nda bu görevlendirmeler için ödenen ücretlerin arttırılacağı ve vergilerin düşürüleceği hususu yer almaktadır. Meslektaşlarımız, bu taahhüdün yeni dönemde yerine getirilmesini haklı bir heyecanla beklemektedir. Hızla atılabilecek ilk adım, Katma Değer Vergisi Kanunu madde 28 uyarınca Cumhurbaşkanı kararıyla vergiyi düşürmek olacaktır” ifadelerini kullandı. 

Feyzioğlu törenin ardından “Avukatlık hizmetlerinin önemli bir bölümünde KDV oranını yüzde 18’den yüzde 8’e düşürmüştük. İnsan Hakları Eylem Planı’nda adli yardım ve CMK hizmetlerinde vergi indirimi yapılacağı taahhüdü var. Konuşmamda bunu dile getirdim. Yakında müjdeli bir haber almayı bekliyoruz” dedi. 

Feyzioğlu, Türkiye Barolar Birliği olarak bir yandan avukatların sorunlarına ve vatandaşların yargıya ilişkin sorunlarına çözüm bulmak için uğraştıklarını, diğer yandan milli meselelerde milli çözümler geliştirilmesi için Devlete destek olduklarını kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.