Öne Çıkanlar rusya abd terörist MSB Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Kuşadası Belediyesi hizmet bugünün gündem başlıkları AİLE mardin trt ekonomik güven endeksi

Gaziantep Valiliği Karkamış’ı Özel Güvenlikli Bölge İlan Etti

Başbakanlık Basın, Yayın, Enformasyon Genel Müdürlüğü, Gaziantep Valiliğinin özel güvenlikli bölge ilan ettiğini duyurdu.

BYEGM’den yapılan açıklamaya göre, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Koalisyon Hava Kuvvetleri tarafından Suriye’nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesinin terör örgütü DAEŞ’ten temizlenmesi amacıyla askeri harekat başlatıldı. Gaziantep Valiliği, Suriye sınırında yer alan Karkamış ilçesini ve Öncüler, Türkyurdu, Karanfil, Ziyaret mahallelerini kapsayacak şekilde özel güvenlikli bölge ilan etti.

Yapılan açıklamada belirtilen krokide Öncüler, Türkyurdu, Karanfil, Karkamış, Ziyaret, Aşağı Çiçekalan, Gürçay, Erenyolu, Yaşar, Akçaköy, Arıkdere ve Alagöz’ü içine alan bölgenin özel güvenlikli bölge olarak işaretlendiği görülüyor.

Öte yandan BYEGM, bölgede görev yapan basın mensuplarını söz konusu bölgeyi DAEŞ tehdidi nedeniyle ve can güvenlikleri açısından ihlal etmemeleri konusunda uyardı.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.