Öne Çıkanlar abd Pandemi gündem başlıkları bugünün gündemi ırak cumhurbaşkanı erdoğan AİLE gündem özeti Prof. Dr. Nevzat Tarhan sinema Kudüs Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk

Gençler Ankara'da Buluştu

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından "2016 Yılı Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası Etkinlikleri" kapsamında düzenlediği 'Gençlik Merkezi Günleri' Ankara'da çok geniş bir katılımla devam ediyor.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç tarafından dün açılışı yapılan ve Türkiye'nin 81 ilinden çok sayıda gencin katıldığı bu önemli organizasyonda Anadolu'nun dört bir köşesinden gelen yöresel tatlar, el sanatları ve folklorik öğeler ziyaretçilerle buluşuyor.

ATO Congresium'da düzenlenen etkinlik hakkında bilgi veren Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Emre Kaçar, bu tür etkinliklerle gençleri bir araya getirerek onların geleceğe birlik içinde ulaşmasını sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın gençlerle ilgili tüm konularda oldukça titiz davrandığını ve onlar için Bakanlığın tüm imkanlarını seferber ettiğini vurgulayan Kaçar, "Yıllarca, Türkiye'nin en önemli gücü genç nüfüsu dendi ama bu konuda yapıcı tek bir adım atılmadı. Aksine genç nesiller politikadan, eğitimden, spordan, gençlik etkinliklerinden uzak tutuldu. Özellikle 2000'li yıllardan itibaren hemen her alanda kendine güveni daha da gelen bir gençlik için canla başla çalışıyoruz" dedi.

"Edirne'nin pehlivanı da Antep'in baklavası da bu etkinlikte"

Organizasyonun 19 Mayıs tarihine kadar devam edeceğini vurgulayan Kaçar, şöyle devam etti:

"Ankara, Türkiye'nin sadece başkenti olmanın çok ötesinde, Anadolu coğrafyasından milyonlarca insanı kucaklayan, bir arada yaşamalarını sağlayan bir şehir. Biz de bu etkinlikle Anadolu'nun dört bir yanından gençleri Ankara'ya getirmekle kalmadık, yurdumuzun en güzel yöresel tatlarını, en özel bölgesel oyunları, en önemli el sanatlarını hem Ankaralılarla hem de gençlerimizle buluşturduk. Adana'nın kebabını da Rize'nin çayını da bu etkinlikte bulmak mümkün. Dün gerçekleşen açılış törenine yapılan yoğun katılım ve bugün devam eden ilgi bizler çok mutlu etti. İnşallah gelecek dönemlerde de Sayın Bakanımızın ve Bakanlığımızın desteğiyle bu tür projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.