Öne Çıkanlar diyarbakır istanbul Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan eNBE Kuşadası Belediyesi Suriye Sorunu EMİNE ERDOĞAN myk galatasaray çin cumhurbaşkanı

“Güçlü Bir Neslin Hem Bireyin Hem De Ailenin Güçlenmesinden Geçtiğine İnanıyoruz”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kişinin, ailenin ve toplumsal değerlerin korunması, güçlendirilmesi ve geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla Aile Haftası kapsamında “Aile Değerlerimiz ve Değişen Dünya” konulu Aile Çalıştayı düzenleyecek.

Bakanlık, 17 Mayıs tarihinde (yarın ) ülkemizdeki ailelerin karşı karşıya kaldıkları sorunların tespiti ve çözümü, ailenin bütünlüğünün korunması, güçlendirilmesi ve sosyal refahının artırılması için sosyal politika ve sosyal hizmetlerin oluşturulmasına katkıda bulunmak amacıyla kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla Ankara’da bir çalıştay gerçekleştirecek.

Açılış Konuşmasını Bakan Derya Yanık Yapacak

Çalıştay programı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın açılış konuşması ile başlayacak. Daha sonra program, “Aile Değerlerimiz ve Değişen Dünya” konulu panel ile devam edecek. Söz konusu panel ile sosyal hizmet ve sosyal politikalarda aile kurumuna ve aile değerlerine dikkat çekilmesi, geçmişten bugüne aile değerlerinin yeni kuşaklara aktarılması hususuna özen gösterilmesi, aile değerlerini genç kuşaklara aktarabilmek için uygun yöntem ve faaliyetlerin geliştirilmesine katkı sağlanması hedefleniyor.

Programın öğleden sonraki bölümünde ise çalıştay başlayacak. Söz konusu çalıştay, “Aile Kurumuna Yönelik Riskler ve Güçlendirmeye Yönelik Koruyucu Çalışmalar”, “Yaşlılık ve Kuşaklararası İletişimde Ailenin Rolü”, “Dijitalleşme Sürecinde Aile Olmak” ve “Aile ve Evlilik Kurumunun Korunmasında Değerlerin Rolü” olmak üzere 4 oturumdan oluşacak. Bu oturumlarda kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin görüş, öneri ve beklentilerinin alınması hedefleniyor. Kapanış oturumunda moderatörler, masada dile getirilen görüş ve katkıları özetleyen bir sunum yapacak. Çalıştay sonrasında ortaya çıkacak tespit ve öneriler bir rapor haline getirilecek.

Bakan Yanık: “Birey ve aile birbirinin alternatifi değil, tamamlayıcısıdır”

 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ailenin toplumun kilit taşı olduğunu belirterek, “Bakanlığımız, bireyin güçlenmesini önemsemekte, aile değerlerini öncelemekte, güçlü bir milletin, güçlü bir neslin ve güçlü bir geleceğin hem bireyin hem de ailenin güçlenmesinden geçtiğine inanmaktadır. Birey ve aile birbirinin alternatifi değil, tamamlayıcısıdır. Adını aileden alan Bakanlığımızın temel yaklaşımı da mutlu bireylerden oluşan uyumlu ve huzurlu bir aile birlikteliğini güçlendirmek; sosyal riskleri önleyen, koruyucu-önleyici yaklaşımla sosyal hizmetler geliştirmek ve uygulamaktır” dedi. Bakanlık olarak Aile Haftası kapsamında Türkiye genelinde çok güzel etkinlikler, farkındalık çalışmaları ve Aile Eğitimi Programı tanıtımı ile alakalı dolu dolu 1 hafta geçireceklerini ifade ederek, vatandaşların bu çalışmaları takip etmelerini tavsiye ettiğini söyledi.

Aile Haftası Kapsamında 81 ilde etkinlikler düzenlenecek

Öte yandan Aile Haftası dolayısıyla 81 ilde toplumun tüm kesimlerinin aile değerleri konusunda bilinçlendirilmesi, aileleri destekleyici faaliyetlerin teşvik edilmesi, ailenin güçlendirilmesi amacıyla çeşitli faaliyetler yürütülecek. Bu kapsamda,  TV kanalları ve radyolarda Aile Haftası boyunca Aile Eğitim Programına (AEP) yönelik tanıtıcı ve bilgilendirici sunumların, aile değerleri ve ailenin desteklenmesine yönelik bilgilendirici eğitim, toplantı, panel gibi çalışmaların, “Biz Büyük Bir Aileyiz” sloganıyla Aile temalı kortej yürüyüşlerin yapılması planlanıyor.

15 Mayıs Aile Günü Olarak Kutlanıyor

 

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından alınan kararla ailenin korunması ve güçlendirilmesi amacıyla 1994 yılından itibaren her yıl 15 Mayıs tarihi "Aile Günü”, bugünün içinde yer aldığı hafta ise "Aile Haftası" olarak kutlanıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.