Öne Çıkanlar İçişleri Bakanı Süleyman Soylu KPSS berat albayrak fenerbahçe Ercan Resulov Peugeot Motorcycles Pi Sonsuzluk filmi Recep Baştuğ Kimdir Bugün tespit edilen hasta sayısı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Pietro Saletta

Gümrük Ve Ticaret Bakanlığı 184 Personelini Açığa Aldı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, FETÖ/PDY ile bağlantılı olduğu öne sürülen 184 personeli açığa aldı.
Gümrük Ve Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, 15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ/PDY bağlantılı cuntacı bir grup ülkemizin demokratik hukuk düzenine, Hükümetimize, millî iradenin tecelli ettiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne, kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik darbe teşebbüsünde bulunmuş, bu terörist saldırı devletimizin ve milletimizin ortaya koyduğu ortak dayanışma ve üstün gayret sayesinde bertaraf edilmiştir.
Bu olay göstermiştir ki, mezkûr terör örgütü ile bağlantılı tüm kişi, kurum ve kuruluşlarla etkin bir şekilde mücadele edilmeli ve bu örgütün bütün faaliyet alanları ortadan kaldırılmalıdır.
Bu güne kadar yapılan çalışmalar ve değerlendirmeler sonucu Gümrük ve Ticaret Bakanlığı olarak, Müsteşar Yardımcısı, Genel Müdür, Genel Müdür Yardımcısı, Daire Başkanı, Bakanlık Müşaviri, Yurt Dışı Gümrük Müşaviri, Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü, Ticaret İl Müdürü, Gümrük Müdürü, Şube Müdürü, Şef ve memurlardan olmak üzere toplam 176 kişi açığa alınmıştır.
Buna ilaveten Bakanlığımız ilgili kuruluşu Rekabet Kurumu’nda Rekabet Kurulu Üyesi, Baş Uzman ve Danışman olmak üzere 8 kişi açığa alınmıştır.
Toplam 184 kişi açığa alınmıştır. Açığa alınan personel ile ilgili müfettiş soruşturması başlatılmıştır. 
Bu kapsamda Gümrük ve Ticaret Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatında görev yapan FETÖ ile irtibatlı kamu personeline yönelik olarak kapsamlı bir çalışma devam etmektedir.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.