Öne Çıkanlar mhp abd chp 29 Eylül 2022 Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen Varikoselin Varikoselde olası belirtileri Gündemde Bugün17 Mayıs 2024 Cuma Gürcistan Başbakanı Irakli Kobakhidze Dünya Malı Eksi Bir filmi Slovakya Başbakanı Robert Fico

Gündemde Bugün-9 Eylül 2016 Cuma
TÜRKİYE
-Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin Türkiye sınırındaki Cerablus bölgesinde terör tehditlerine karşı yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı ile yurt içi ve yurt dışındaki yansımaları takip ediliyor.
-Fetullahçı Terör Örgütü'nün başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler ile yurt içi ve yurt dışındaki tepkiler izleniyor.

BAŞBAKAN YILDIRIM'IN PROGRAMI
-
Başbakan Binali Yıldırım, "E-Devlet Siber Güvenlik Stratejisi ve Eylem Planı Lansmanı"na katılacak.
- NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'i Çankaya Köşkü'nde kabul edecek Yıldırım, genel merkezde yapılacak AK Parti MYK toplantısına başkanlık edecek. (Saat:10.00-14.30-15.30)

CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU'NUN PROGRAMI
-
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 09 Eylül Cuma günü, saat 09.30’da Cumhuriyet Halk Partisi’nin 93. Kuruluş Yıldönümü sebebiyle Anıtkabir’i ziyaret edecek olan heyete başkanlık edecek. Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde CHP Parti Meclisi toplantısına başkanlık edecek. (Saat:09.30-10.30)
-CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu,TBMM'nde  NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve Avrupa Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden sorumlu Üyesi Johannes Hahn ile TBMM'de bir araya gelecek. (Saat:13.00-14.00)
-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 9 Eylül Kurtuluş Parkı'na yapılan Anıtın açılışını yapıp,  Cumhuriyet Halk Partisi’nin 93. Kuruluş Yıldönümü sebebiyle düzenlenecek olan Kuruluş Yıldönümü Resepsiyonu'na katılacak. (Saat:19.00-19.30)

TBMM BAŞKANVEKİLİ AYDIN MOLDOVA'DA
TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Moldova Cumhuriyeti'nin bağımsızlığının 25. yıl dönümü kutlamalarına katılacak.

BAKAN ÇELİK'İN PROGRAMI
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci 
Sayın Ömer Çelik, Türkiye – AB Üst Düzey “Siyasi Diyalog Toplantısı”na katılıp ortak basın toplantısı yapacak. (09.30-11.30)

BAKAN ZEYBEKCİ LONDRA'DA
-Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İngiltere'nin Uluslararası Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Liam Fox ile görüşecek, İşadamları Ekonomi ve Ticaret Toplantısı'na katılacak.

BAKAN ÖZLÜ ANKARA, BOLU, DÜZCE VE KARABÜK'TE
-
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, Ankara,Bolu,Düzce ve Karabük'te bir dizi programlara katılacak. Bakan Özlü Ankara'da Japonya Uzay Politikalarından sorumlu Devlet Bakanı Mr. Yosuke Tsuruho'yu bakanlıkta kabul edecek. Bolu'da Doğa Koleji açılışına katılacak. Düzce'de Düzce Kültür Koleji Plaket törenine katılacak. Karabük'te Karabük Organize Sanayi Bölgesini ziyaret, Valilik ziyareti ve basın açıklaması, Belediye Başkanlığı ziyareti, Ak Parti İl başkanlığı ziyareti, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Ziyareti yapacak ve Sanayi ve İşadamları ile toplantı yapacak. (Saat: 09.00-11.30-14.00-16.30-17.00-18.00-18.30-19.30-20.00) 

BAKAN TÜFENKCİ ANKARA'DA
-
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kredi Kayıt Bürosu ve Findeks ürün ve hizmetlerinin tanıtımı protokolü imza törenine iştirak edecek. (Saat:14.00) 

DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU ANKARA'DA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi/AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Federica Mogherini ve Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu AB Komiseri Johannes Hahn ile "Türkiye-AB Üst Düzey Siyasi Diyalog Toplantısı"nın ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek. Çavuşoğlu daha sonra NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve Norveç Dışişleri Bakanı Borge Brende ile görüşecek ve ortak basın toplantısına katılacak. (Saat:11.30-14.30-17.30)

EKONOMİ
-Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, temmuz ayı ödemeler dengesi istatistiklerini açıklayacak. (Saat:10.00)
-TÜİK, Türkiye ekonomisine ilişkin 2016 yılı ikinci çeyrek büyüme rakamlarını açıklayacak, temmuz ayı sanayi ciro ile dış ticaret endeksleri, kümes hayvancılığı, süt ve süt ürünleri istatistiklerini yayımlayacak. (Saat:10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ
-Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, İtalya Başbakanı Matteo Renzi, Portekiz Başbakanı Antonio Luis Dos Santos Da Costa, Malta Başbakanı Joseph Muscat, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis, "Avrupa Birliği Üyesi Akdeniz Ülkeleri Zirvesi"nde bir araya gelecek.

KÜLTÜR-SANAT
-MAPFRE Vakfı ve İDO iş birliğiyle, Trafik kurallarını çocuklara öğretmeyi amaçlayan "Bıdık ile Köpük Trafikte" adlı oyun, Yenikapı Turgut Özal Deniz Otobüsü'nde sahnelenecek. (Saat:13.30)

SPOR
Bayanlar Hentbol Süper Lig'de 2016-2017 sezonu ilk hafta maçlarıyla başlayacak.



 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.