Hava Sıcaklığı 2 İla 4 Derece Azalacak

Yurdun kuzey ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Sinop, Kars, Ardahan, Iğdır, Bolu, Düzce, Sivas, Eskişehir ve Ankara çevreleri yağışlı, diğer yerler az bulutlu ve açık geçerken, hava sıcaklığı 2 ila 4 derece azalacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre, Yurdun kuzey ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Sinop, Kars, Ardahan, Iğdır, Bolu, Düzce, Sivas, Eskişehir ve Ankara çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve sağanak, Marmara'nın güneydoğusu, Kuzey Ege'nin iç kesimleri ile Ankara, Eskişehir, Bolu, Düzce, Tokat, Amasya, Kars, Ardahan ve Iğdır çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi görüleceğinden yetkililer vatandaşları uyardı.
 
Hava sıcaklığı,yurdun kuzey ve iç kesimlerinde 2 ila 4 derece azalması ve mevsim normalleri civarında seyretmesi beklenirken rüzgârın,  genellikle kuzeyli, güneybatı kesimlerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın kuzey ve batısında yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.
 
Bölgelerde Hava Durumu

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde batı kesimleri, İstanbul, Kocaeli ve Sakarya çevreleri ile zamanla bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur, Trakya ile akşam saatlerinden sonra bölgenin güneydoğu kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin kuzey ve batı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/sa) eseceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin güneydoğu kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Kuzey Ege kıyıları ve Aydın çevreleri ile zamanla bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesimi ile Denizli ve Uşak çevrelerinde yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden sonra Kuzey Ege'nin iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, zamanla batısının parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Az bulutlu, kuzey ve doğu kesimleri ile zamanla batısının parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde Sivas çevrelerinin kar yağışlı, akşam saatlerinden sonra Eskişehir ve Ankara çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Sinop, Kastamonu'nun kıyı kesimi ile akşam saatlerinden sonra Bolu ve Düzce çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, Bolu çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Artvin çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve yükseklerde kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Az bulutlu, kuzey kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Kars, Ardahan ve Iğdır çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzeydoğu kesimlerinde hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Bazı İllerde Hava Durumu

Ankara: Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde yer yer puslu ve sisli, gece saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı (5)
İstanbul: Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmurlu (8)
Antalya: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu. (17)
Bolu: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yer yer puslu ve sisli, gece saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı (6)
Trabzon: Çok bulutlu, gece saatlerine kadar aralıklı yağmurlu (11)
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, yer yer puslu ve sisli (-1)
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık (11)

 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.