Öne Çıkanlar Covid19 ANTALYA Entübe Sayısı Kovid19 İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Ağır hasta sayısı Entube hasta sayısı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca istanbul COVID19 aşısı Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk

İş Adamlarının Destek Vermediği Bir Kalkınma Hamlesinin Başarılı Olma Şansı Yoktur

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İş adamlarının destek vermediği ve öncülük etmediği bir kalkınma hamlesinin başarılı olma şansı yoktur. Siyaset ile iş dünyasının el ele verdiği, hedef ve gaye birliği yaptığı durumlarda ise başarı muhakkaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güney Afrika’nın Johannesburg şehrinde düzenlenen 10'uncu Brezilya- Rusya- Hindistan- Çin- Güney Afrika (BRICS) Zirvesi’ne katıldı. Zirve sonrası Erdoğan, Güney Afrikalı ve Türk iş insanlarının katıldığı akşam yemeğinde konuştu. Güney Afrika Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Matemala Cyril Ramaphosa ile bugün görüştüğünü anımsatan Erdoğan, “Kendisiyle gerçekten ufuk açıcı, samimi, hem ülkelerimiz hem de iş dünyamız açısından oldukça verimli bir görüşme yaptık. Sayın Ramaphosa, ülkemizi ve iş adamlarımızı 25-27 Ekim tarihlerinde yapılacak yatırım konferansına davet etti. Heyetimiz bakanımız başta olmak üzere güçlü bir şekilde burada yerini alacaktır ” ifadelerini kullandı.

“GÜNEY AFRİKA’NIN DÜNYAYA ÖRNEK BAŞARISINDA EN BÜYÜK PAY NELSON MANDELA’NIN”

Güney Afrika Cumhuriyeti’ne Başbakan olarak 2 kez, Cumhurbaşkanı olarak ise ilk ziyareti olduğunu söyleyen Erdoğan, “Güney Afrika’nın gücüne güç kattığını, ekonomik kalkınmasını ilerlettiğini görüyorum. Apartheid döneminde maruz kaldıkları onca sıkıntıya, zulme ve ayrımcılığa rağmen bugün Güney Afrika sadece bölgesinin değil tüm Afrika kıtasının çekim merkezi haline gelmiştir” diye konuştu.

Güney Afrikalıların 1994’ten beri ırkçı rejimin kalıntıları üzerinde büyük bir emekle, fedakarlıkla inşa ettikleri “gökkuşağı ülkesi”nin her türlü takdirin üstünde olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Güney Afrika’nın kıtaya ve dünyaya örnek olan bu başarısında şüphesiz en büyük pay, 5 yıl önce vefat eden Nelson Mandela’ya, tüm Afrika’nın Madiba’sına aittir” şeklinde konuştu.

İŞ ADAMLARININ DESTEK VERMEDİĞİ BİR KALKINMA HAMLESİNİN BAŞARILI OLMA ŞANSI YOKTUR

Bir ülkenin kalkınmasında, ekonomik hedeflerinin gerçekleştirilmesinde güçlü siyaset kadar iş dünyasının tavrının da belirleyici olacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İş adamlarının destek vermediği ve öncülük etmediği bir kalkınma hamlesinin başarılı olma şansı yoktur. Siyaset ile iş dünyasının el ele verdiği, hedef ve gaye birliği yaptığı durumlarda ise başarı muhakkaktır” açıklamasında bulundu. Türkiye'nin son 16 yılda elde ettiği ekonomik başarıda siyasetçilerle beraber çalışan, risk alan, mücadele eden iş adamlarının payının büyük olduğunun altını çizen Erdoğan, “Türkiye olarak kamusuyla, özel sektörüyle el ele vererek 16 senede gerçekten tarihi reformlara, önemli başarılara imza attık” dedi.

“SON 16 YILDA ZAMANLAR AŞILMAZ GİBİ GÖRÜNEN BİRÇOK TEPEYİ, ENGELİ AŞTIK”

Mandela’nın “Büyük bir tepeyi aştığında insanın bulacağı şey daha aşılacak çok tepelerin olduğudur” sözünü hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz de Türkiye olarak son 16 yılda ekonomiden ticarete; sanayiden altyapıya; demokrasiden siyasi istikrara kadar her alanda bir zamanlar aşılmaz gibi görünen birçok tepeyi, engeli aştık. Ancak aştığımız her tepenin sonunda bizi daha zorlu, daha büyük hedeflerin beklediğini de gördük” ifadelerini kullandı.

“HEPİMİZİN AFRİKA İNSANININ KANAATKARLIĞINDAN ALACAĞI BİRÇOK DERS VAR”

 “Afrika, binlerce yıllık birikime, tecrübeye, zamanı aşan hikmete sahip büyük bir öğretmendir” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hepimizin Afrika’nın hoşgörüsünde yüce gönüllüğünden, farklılıkları bünyesinde başarıyla yaşatma tecrübesinden öğrenecek çok şey var. İnsanlığın, bu kıtanın acılarının üzerine bir perde çekerek, geleceğe odaklanma hasretinden öğreneceği çok şey var.  Hepimizin Afrika insanının kanaatkarlığından alacağı birçok ders var” şeklinde konuştu.

Erdoğan, konuşmasında ayrıca, “Afrika ülkeleri de bizim gibi özgürlüklerini belli güçlerin lütfuyla değil, bedelini kanla, canla ödeyerek dişleri ve tırnaklarıyla kazanmıştır”  dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.