Öne Çıkanlar ırak terörist pkk fetö cumhurbaşkanı erdoğan ICBC) Asena TarımGFE spk tsk tbmm İsrail

"İzmir’deki Terör Saldırısıyla İlgili 18 Gözaltı Var"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İzmir saldırısı soruşturmasının bütün boyutlarıyla Cumhuriyet Başsavcılığı ve kolluk güçleri tarafından yürütüldüğünü ifade ederek, “Savcılığımızdan edindiğimiz bilgiye göre, şu an itibarıyla 18 gözaltı yapılmıştır. Saldırıyı yapan teröristlerin kimlik bilgileri tespit edilmiştir ancak şu anda kimlik bilgilerini açıklamıyoruz” dedi. Saldırıda asıl hedefin İzmir Adliyesi’de terör suçlarına bakan hakim ve savcılara yönelik olduğunu ifade den Bozdağ, “Bizim değerlendirmelerimize göre patlama olduktan sonra bir tanesi C bloka dönük silahlarla saldırı yaparken diğeri de el bombalarıyla içeri girmeyi planlamış, şeklinde bir sonuç ortaya çıkıyor” dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İzmir Adliyesi’ne yönelik terör saldırısında şehit düşen polis memuru Fethi Sekin ve adliye memuru Musa Can için düzenlenen tören sonrası açıklamalarda bulunarak, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bayraklı Adliyesi Hizmet Binasının C Blok giriş kapısında bulunan polis noktasının önünde bir Broadway marka aracın patlatılması, teröristin takibi ve diğer bir noktada indirilen teröristin tespiti üzerine başlayan çatışma sırasında bir polisin ve bir adliye çalışanının şehit olduğunu belirten Bozdağ, saldırıda 9 kişinin yaralandığını belirtti. Başsağlığı ve sabır temennisinde bulunan Bakan Bozdağ, eylemi yapan teröristlerin ikisinin güvenlik güçlerinin mücadelesi sonucunda ölü olarak ele geçirildiğini, şehit polis memuru Fethi Sekin’in çok büyük bir kahramanlık gösterdiğini, kendisini feda ederek pek çok kişinin şehit olmasına veya yaralanmasına yol açacak felaketin önüne geçtiğini anlattı. Menfur terör saldırısının sadece İzmir’e değil, Türkiye’ye, Türk milletine ve 81 ile karşı gerçekleştirildiğinin ifade eden Bozdağ, “Ülkemizin huzurunu milletimizin birliğini ve barış içerisinde yaşamasını kardeşlik hukukunu asla yok edemeyecektir. Bu terör saldırılarını yapanlar, yaptıranlar ve onlara bu taşeronluk görevini veren kirli ve karanlık güçler çok iyi bilmelidir ki Türkiye’yi ve Türk milletini terörle etkin ve kararlı mücadelesinden asla vazgeçiremeyeceklerdir. Bu tür saldırılar devletimizin. Güvenlik güçlerimizin, hükümetimizin terörle etkin ve kararlı mücadelesinde asla bir zaafa yol açmayacaktır. Mücadelede daha da etkinleştirilerek, kararlı bir şekilde devam edecektir. Dünyada PKK, FETÖ, DHKPC ve daha başka isimler altında yaklaşık 10 civarında terör örgütüyle eş zamanlı mücadele eden tek ülke Türkiye’dir. Türkiye bugüne kadar bu terör örgütleriyle nasıl mücadele ettiyse bundan sonra da mücadelesini devam ettirecektir. Terör asla kazanamayacaktır” dedi.
 
-KİMLİK BİLGİLERİNİ AÇIKLAMIYORUZ-
 
Türkiye’ye dönük eylem yapan birçok terör örgütü olduğunu, bir kısmını adının bile artık hatırlanmadığını belirten Bozdağ, Türkiye’de bugün eylem yapan terör örgütlerinin adının belli bir zaman sonra kimse tarafından hatırlanmayacağını, Türkiye’nin hür ve bağımsız bir şekilde kıyamete kadar var olmaya devam edeceğini söyledi. Saldırı sırasında yaralanan 9 kişiden ikisinin ayakta tedavi edilerek taburcu edildiğini,  yedi kişinin de tedavisinin devam ettiğini, hayati tehlikelerinin bulunmadığını belirten Bakan Bozdağ, hastanede tedavisi süren yedi kişiden üçünün avukat, ikisinin polis, ikisinin de sivil vatandaş olduğunu kaydetti. Bakan Bozdağ, soruşturmanın bütün boyutlarıyla Cumhuriyet Başsavcılığı ve kolluk güçleri tarafından yürütüldüğünü ifade ederek, “Savcılığımızdan edindiğimiz bilgiye göre, şu an itibarıyla 18 gözaltı yapılmıştır. Saldırıyı yapan teröristlerin kimlik bilgileri tespit edilmiştir ancak şu anda kimlik bilgilerini açıklamıyoruz. Hem soruşturmanın selameti bakımından  hem de bu teröristlerle irtibatta bulunan ve bunlara yardım, yataklık eden diğer bağlantılarının tespiti bakımından şu aşamada kimliklerini açıklamıyoruz” dedi.
 
-TERÖR EYLEMİNİ GERÇEKLEŞTİREN ÖRGÜT PKK-
 
Terör eylemini gerçekleştiren terör örgütü konusunda herhangi bir tereddüttün bulunmadığını söyleyen Bakan Bozdağ, şunları kaydetti:
“Şu anda elde ettiğimiz bütün bilgiler eylemi gerçekleştirme talimatını veren terör örgütünün bölücü terör örgütü PKK olduğunu göstermektedir. Teröristlerin de bölücü terör örgütü PKK’nın teröristleri olduğunu göstermektedir. Şu anki deliller çerçevesinde tereddüt ve şüphe yoktur. Eylemin adliyede olması, İzmir’de olması buna birileri farklı mesajlar yüklemek isteyebilir. Ama çok net ifade etmek isterim; terör örgütlerinin amaçları, gerekçeleri, eylem türleri, eylem yerleri ne olursa olsun hepimiz biliyoruz ki bu terör örgütleri insanlığın düşmanıdır. Huzurun, barışın, kardeşliğin, birliğin ve insanlığın düşmanıdır. Dünyanın hiçbir yerinde terör örgütleri insanlığa, huzura, barışa, birliğe, dirliği fayda sağlamamıştır.”
Saldırının sadece İzmir’e dönük bir saldırı olarak görmenin fevkalade yanlış olacağını ifade eden Bozdağ, eylemin Türkiye’nin 81 iline dönük terör saldırısı olduğunu, farklılıkların bu vasıfları ortadan kaldırmayacağını belirtti.
 
-EYLEME GEÇMELERİ BEKLEMEDEN, İNLERİNDE BAŞLARINA ÇÖKEREK DEVAM EDECEK-
 
Türkiye’de pek çok terör örgütünün vardiyalı terör eylemleriyle hedeflerine ulaşmanın hesabını yaptığını kaydeden Bakan Bozdağ, “PKK bir eylem yapıyor, o bırakıyor arkasından DEAŞ terör örgütü bir eylem yapıyor, o bırakıyor FETÖ terör örgütü bir eylem yapıyor. Adeta vardiya usulü yapıyorlar. Kaç vardiya çalışırlarsa çalışsınlar, dayanışma içeresinde olsun, bazen görüntüde eylemi yapan terör örgütü veya ona lojistik destek sağlayan diğer terör örgütleri olsun, bazen DEAŞ, bazen FETÖ ve onlara destek sağlayan diğer terör örgütleri olsun, Türkiye bunlarla baş edecek güce kudrete sahiptir. Bundan sonraki mücadelesi de kararlı bir şekilde devam edecektir. Türkiye’nin hem ülke içindeki terörle mücadelesi, hem ülke dışındaki terörle mücadelesi sürecektir. Onların eyleme geçmesine beklemeden, onların inlerinde başına çökerek devam edecektir. Nerede terör örgütü bulunursa, tereddütsüz imha edilecektir” ifadelerini kullandı.İzmir’in huzurun ve barışın şehri olduğunu söyleyen Bozdağ, buna zarar vermek isteyenlerin en büyük cevabı birliğine sahip çıkan İzmirlilerden alacaklarını kaydetti.
İzmir’de Kuruluş Savaşı’nın ateşini yakan Hasan Tahsin’i anımsatan Bozdağ, İzmir’e kast etmeye çalışanların ve terörü getirmek isteyenlerin İzmir’in tarihine iyi bakmadığını söyledi.
 
-HEDEF ADLİYEYDİ-
 
Bakan Bozdağ, şehit polis memuru Fethi Sekin’in adının yaşatılmasına ilişkin sorular üzerine ise şunları söyledi:
“Fethi Sekin büyük bir kahramanlık yaptı. 15 Temmuz darbe teşebbüsü sırasında Ömer Halis Demir’in yaptığı, Türkiye’yi belki 100 yıl geriye götürecek bir karanlığı nasıl sonlandırdıysa Sekin’in yaptığı da aynı şekilde büyük bir faciayı önlemiştir. Terör saldırısını yapanların üzerlerinde çıkan malzemeye, iki teröristin eş zamanlı geldiği iki aracın olduğuna baktığınızda, aracın bir tanesinde patlayıcı var, diğerinde yok. Belli ki patlayıcı olan aracı patlattıktan sonra diğer teröristin yanında olan silahlarla İzmir adliyemizi hedef alan atışlar yapılması ve diğerinin de muhtemel ki adliyeye girerek bir büyük faciaya yol açacak eylem gerçekleştirmesi planlandığı değerlendiriliyor. Bu büyük bir planı Fethi Sekin cesaretiyle, kahramanlığıyla, mücadelesiyle ve şahadeti göze alan anlayışıyla önlemiştir. Hepimiz ona şükranız. Onların isimlerini yaşatmakta bizim vazifemizdir. Bizde biraz önce başsavcımızla, valimizle ve adliyedeki diğer arkadaşlarımızla bunun değerlendirilmesini yaptık. Onun ismini yaşatmak bizim vazifemizdir. Arkadaşlarımız değerlendirecek, nereye nasıl verileceğini ona göre isminin bir yere vermek suretiyle yaşatacak.”
 
- PATLAMA OLDUKTAN SONRA-
 
Saldırıdaki asıl hedefin terör suçlarının yargılamasını yapan ağır ceza mahkemeler ve terör suçlarını soruşturan hakim ve savcılar olup olmadığına yönelik soruya ise “Bizim değerlendirmelerimizde sizin sorunuzu doğrulayan sonuçlar var. Çünkü teröristler iki kişi. Birisi terör soruşturmalarının yürüten savcıların ve terör yargılamalarını yapan mahkemelerin olduğu blokun bulunduğu noktada indiriliyor ve onun valiz şeklinde bir çantası var. O çantanı içerisinde çok ağır silahlar var. Diğeri de aracı patladığı noktaya getiriyor ancak orada onların hesap edemediği gelişmeler olunca eylem erken başlamış oluyor. Patlama daha erken gerçekleşiyor ve onlar planlarını geçekleştiremiyor. Tabi el bombaları da var ve tank savar gibi… Bu çok tesirli bir şey. 1.5 metrelik duvarı delip geçebilecek yıkabilecek ağırlıkta, bundan yedi tane var. Bizim değerlendirmelerimize göre patlama olduktan sonra bir tanesi C bloka dönük silahlarla saldırı yaparken diğeri de el bombalarıyla içeri girmeyi planlamışlar, şeklinde bir sonuç ortaya çıkıyor. Türk yargısı bugüne kadar adalete ve hukuka büyük hizmet etmiştir çok da şehit vermiştir. Adaleti ve hukuku hayatta tutmaktan devletin kendilerine yüklediği görevi, milletin kendilerine verdiği yetkiyi cesaretle kullanmaktan geri kalmamışlardır. Türk yargısında görev yapan hakimlerimiz ve savcılarımız diğer yardımcı adliye personelimiz bundan sonra da görevine devam edecektir.”
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.