Kadın Çalışanların Gece Postalarında Çalıştırılma Koşulları Değiştirildi

Kadın çalışanların gece postalarında çalıştırılma koşulları değiştirildi. Kadın çalışanlar gece yedi buçuk saatten fazla çalıştırılamazken, yapılan değişiklikle turizm, özel güvenlik ve sağlık hizmetleri yürütülen işlerde kadın çalışanlar yazılı onay alınması şartıyla yedi buçuk saatin üzerinde gece çalıştırılabilecek.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısına göre, Kadın Çalışanların Gece Postalarında Çalıştırılma Koşulları Hakkında Yönetmelikte değişikliğe gidildi. Yönetmelikteki, “Kadın çalışanlar her ne şekilde olursa olsun gece postasında yedi buçuk saatten fazla çalıştırılamaz” maddesi “ Kadın çalışanlar gece postalarında yedi buçuk saatten fazla çalıştırılamaz. Ancak turizm, özel güvenlik ve sağlık hizmeti yürütülen işlerde ve bu işlerin yürütüldüğü işyerlerinde faaliyet gösteren alt işveren tarafından yürütülen işlerde kadın çalışanın yazılı onayının alınması şartıyla yedi buçuk saatin üzerinde gece çalışması yaptırılabilir” şeklinde değiştirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.