Öne Çıkanlar Hakkari AİLE terör Hadise palandöken bugünün gündemi cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan milli savunma bakanlığı gündem özeti abd çin terörist

Kazan Belediye Başkanından Akıncılar Üssü'ne İlişkin Açıklama

Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, darbe girişiminin merkezi konumunda olan Akıncı Hava Üssü’ne ilişkin olarak önemli açıklamalarda bulundu.

Ertürk, darbe girişimi sonrasında Kazan halkının uçakların üsten kalkmasını engellemek için büyük bir kahramanlık örneği gösterdiğini, ancak darbeci askerler tarafından açılan ateş sonucu burada 7 kişinin yaşamını yitirdiğini, 55 kişinin de yaralandığını söyledi. Ertürk, “Kazanlılar kendi milletini vuran uçakların kalkmaması için piste girerek kendilerini bomba yüklü uçakların önüne atmışlardır. Göğüslerini F-16'lara siper etmişlerdir. Biz oraya gidene kadar üsten 25 uçak kalkarken biz gittikten sonra 3 uçak kalkabilmiştir. Kazanlılar Çanakkale ve Kurtuluş savaşı ruhuyla Mücadele ederek bir kahramanlık destanı yazmıştır" dedi.

Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk darbe girişimi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ertürk, Kazanlıların darbe girişiminin ardından çok sayıda uçağın kalktığı Akıncı Hava Üssü’ne gittiklerini söyledi. Kazan Halkının darbecilerin Üs’ten kaldırdığı uçakların kalkışını engellemeye çalıştığını belirten Ertürk şunları kaydetti:

"Kazan halkı darbe girişimi sonrasında organize olarak Hava Üssü önüne gitti. Kadın, yaşlı, çocuk demeden yaklaşık 8 Bin Vatandaşımız Üssün önüne geldi. Kazanlılar buradan kalkarak Ankara’yı bombalayan uçakları durdurmaya çalıştı. Kazanlılar kendi milletini vuran uçakların kalkmaması için piste girerek kendilerini bomba yüklü uçakların önüne atmışlardır. Göğüslerini F-16'lara siper etmişlerdir. Halkımız darbecilerin uçaklarının kalkmaması için çeşitli yollara başvurdu. Anadolu’nun bağrından kopan demokrasisine, milletine, vatanına canı gönülden bağlı olan Kazanlılar adeta Çanakkale Savaşı ve Kurtuluş Mücadelesinde ortaya konan Ruhu sergilediler. Kamyonlarını, traktörlerini, römorklarını üssün önüne çekerek pissin görüş alanını daraltmaya çalıştılar. Evlerinden getirdikleri saman balyalarını ateşe verdiler ve son çare olarak üssün elektriğini keserek üssü elektriksiz bıraktılar.”

"Yedi şehidimiz var"

Başkan Ertürk, kahraman Kazan halkının bu girişimine darbecilerin ağır silahlarla karşılık verdiğini söyledi. Sivil halkın üzerine açılan ateş sonucu 7 kişinin yaşamını yitirdiğini, 55 kişinin de yaralandığını ifade eden Başkan Ertürk, ”Burada 7 Kahraman kardeşimiz şehit oldu, 55’i de yaralandı. Kardeşlerimiz ölümü göze alarak canları pahasına mücadele etmiştir. Ağır kayıplar verdik ancak Kazanlılar olarak gözleri yaşartan tüyleri diken diken eden bir kahramanlık destanı yazdık. Darbecilerden hesap sorulmasını ve kardeşlerimizin katilerinin bir an önce cezalandırılmasını istiyoruz” diye konuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.