Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Entübe Sayısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu Kuşadası Belediyesi

“Kıbrıs Davası’nın Sahibi, Yavru Vatanı İle Anavatanı İle Büyük Türk Milleti’nin Tamamıdır”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Cumhuriyet Meclisi’nde yaptığı konuşmada, “Kıbrıs Davası büyük bir davadır. Bu dava; tarihiyle büyük, vicdanıyla büyük, mücadelesiyle büyük, 1974’te yazdığı kahramanlık destanıyla büyük bir milletin davasıdır. Kıbrıs Davası’nın sahibi, yavru vatanı ile anavatanı ile büyük Türk Milleti’nin tamamıdır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın davetine icabetle, KKTC’ye gerçekleştirdiği resmî ziyaret kapsamında Cumhuriyet Meclisi’ne hitap etti.

Konuşmasında, Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 47. yıl dönümünde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bulunmanın, Kıbrıs Türk Halkı’nın millî iradesinin temsilcisi Cumhuriyet Meclisi’nin çatısı altında, milletvekilleri bir araya gelmenin bahtiyarlığı içinde olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu imkânı sağlayan Meclis Başkanı şahsında Cumhuriyet Meclisi üyelerine teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün burada sadece ortak bir heyecanı, milletimizin ortak bir gururunu paylaşmıyoruz. Bugün aynı zamanda, Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasındaki, gücünü şehitlerimizin mübarek kanlarından alan ebedî ve ezelî kardeşliğimizi, isteseler de istemeseler de, tüm dünyaya bir kez daha ilan ediyoruz.”

Cumhuriyet Meclisi’nin, Kıbrıs Türkü’nün azmini, iradesini ve hürriyet tutkusunu ifade eden bir kurum olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet Meclis’in, şimdiye kadar sergilediği dayanışmayla, Kıbrıs Türk halkına cesaret vererek, umut aşıladığını kaydetti.

“CUMHURİYET MECLİSİ, KIBRIS DAVASINA GÜÇ KATMIŞTIR”

Kıbrıs Türkü’nün, karşılaştığı onca zorluğa rağmen, Türkiye’nin güçlü desteği, Meclis üyelerinin de gayretiyle haklı davasına inancını asla kaybetmediğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cumhuriyet Meclisi, Kıbrıs Türk halkının hak ve özgürlük mücadelesinin sözcülüğünü üstlenerek, Kıbrıs davasına güç katmıştır” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Kuruluşundan bugüne Kıbrıs davasını savunan, Kıbrıs Türkü’nün hakkına, hukukuna sahip çıkan, Kıbrıslı kardeşlerimizin emanetini heba etmeyen tüm Meclis üyelerine buradan bir kez daha şükranlarımı ifade ediyorum. Cumhuriyet Meclisi’nde Kıbrıs Türk Halkı’nın temsilcisi olarak görev yapmış, ancak şimdi aramızda olmayan milletvekillerine Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. Bugün burada bulunanlar başta olmak üzere, bu güzide çatı altında milletten aldığı emanetin hakkını veren tüm milletvekillerine başarılar diliyorum.”

“KIBRIS DAVASI BÜYÜK BİR DAVADIR”

“Kıbrıs Davası, nasıl bugünlere sizlerin omuzlarında gelmişse, gelecekte de sizlerin omuzlarında yükselmeye devam edecektir” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Necip Fazıl’dan ilhamla söyleyecek olursak; Bu dava hor, bu dava öksüz değildir. Bu dava garip, bu dava sahipsiz değildir. Kıbrıs Davası büyük bir davadır. Bu dava; tarihiyle büyük, vicdanıyla büyük, mücadelesiyle büyük, 1974’te yazdığı kahramanlık destanıyla büyük bir milletin davasıdır. Kıbrıs Davası’nın sahibi, yavru vatanı ile anavatanı ile büyük Türk Milleti’nin tamamıdır.”

Davanın sahibi, şehitler, gaziler, vatanları için ölümü öldüren yiğit mücahitler olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu davanın sahibi; daha ömürlerinin baharında bu toprakları kanlarıyla sulayan kınalı kuzulardır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.