Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan abd bugünün gündemi gündem özeti AİLE gündem başlıkları ırak Pandemi galatasaray suriye vakıfbank İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

Kırmızı Işık Denetimi: 6.201 Sürücü Kırmızı Işık Kural İhlali Yaptı

Emniyet Genel Müdürlüğü, Trafik güvenliğinin sağlanması ve kural ihlalleri nedeniyle meydana gelen kazaların önlenmesi amacıyla, 03-04 Aralık 2020 tarihlerinde trafik ışık ve işaret ihlallerine yönelik ülke genelinde eş zamanlı olarak özel denetim gerçekleştirdi. Yapılan denetimlerde; 6.201 sürücünün kırmızı ışık kural ihlali yaptığı açıklandı. 

EGM'den yapılan açıklamada; "Yaygın trafik denetimleri yoluyla ihlalleri azaltmak, tüm dünyada trafik güvenliği için temel ilke kabul edilmektedir.

Sürücülerin; trafikte dikkatsiz ve tedbirsiz araç kullanmaları nedeniyle tehlike ve uyarı işaretlerine duyarsız kaldıkları, şerit izleme, takip mesafesi ve kavşak kurallarına uymamaları nedeniyle kazaya karıştıkları, elektronik denetim sistemlerinin veya trafik görevlilerinin bulunmadığı kavşaklarda kırmızı ışık ihlali yaptıkları gözlemlenmektedir.

Trafik güvenliğinin sağlanması ve kural ihlalleri nedeniyle meydana gelen kazaların önlenmesi amacıyla, 03-04 Aralık 2020 tarihlerinde sivil ve resmi ekiplerimizin katılımıyla trafik ışık ve işaret ihlallerine yönelik ülke genelinde eş zamanlı olarak özel denetim gerçekleştirildi.

Yapılan denetimlerde 20.859 araç/sürücüsü kontrol edildi,

  • 6.201 sürücünün kırmızı ışık kural ihlali yaptığı,
  • 779 sürücünün trafik işaret levhaları ve yer işaretlemelerine uymadığı tespit edildi.
  • 143 araç trafikten men edildi,
  • 4 sürücü belgesi geçici olarak geri alındı,
  • Toplam 9.240 trafik kural ihlali tespit edilerek cezai işlem uygulandı.

Türk Polis Teşkilatı sürücülere hem kendilerinin hem de diğer yol kullanıcılarının can güvenliklerini sağlamak için trafik ışık ve işaretleri ile diğer trafik kurallarına uymaları hatırlatılır, denetimlerin devam edeceği kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.