Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook akbank Kuşadası Belediyesi Akşener Pandemi AİLE Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk

Kocaeli Liman Sahasında  821 Adet Araba Yedek Parçası Ele Geçirildi

Kocaeli Liman Sahasında kaçak olarak yurda sokulmak istenen 821 adet araba yedek parçası ele geçirildi.

Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamada; Ticaret Bakanlığınca denizlerde kaçakçılıkla mücadelede etkinliğin artırılması amacıyla kurulan Konteyner Arama Ekipleri tarafından, Kocaeli Liman Sahasında kaçak olarak yurda sokulmak istenen 821 adet araba yedek parçası ele geçirildi.

Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğünce kaçakçılıkla mücadele çalışmaları kapsamında yeni projeler hayata geçiriliyor. Bu kapsamda Türkiye’nin önemli limanlarında yasadışı işlemlerin engellenmesi ve kaçakçılıkla mücadelede etkinliğin artırılması amacıyla yurtdışı ve yurtiçinde uzmanlık eğitimine tabi tutulan Konteyner Arama Ekipleri, geçen Şubat ayı itibarıyla hizmet vermeye başladı.

Kocaeli Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğünde görevli Konteyner Arama Ekibi personellerince İstihbarat Bilgi Sistemi üzerinden bölgedeki limanlarda yapılan işlemler analiz ve incelemeye tabi tutuldu. Bu kapsamda bazı gümrük işlemlerinde usulsüzlük yapıldığı ve yasal yükler arasında beyan harici ürünler olabileceği değerlendirildi.

Kocaeli Liman Sahası geçici depolama alanında Konteyner Arama Ekibince yapılan detaylı aramada, muhtelif otomotiv markalarına ait  821 adet araba yedek parçasının Türkiye’ye kaçak yollardan sokulmaya çalışıldığı anlaşıldı.  Savcılıktan alınan talimata istinaden söz konusu eşyalara el konuldu." denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.