Öne Çıkanlar abd cumhurbaşkanı erdoğan çin pkk bugünün gündemi terörist suriye tesk genel başkanı bendevi palandöken cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan AİLE gündem özeti Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş

Kuş Kaçakçısına Büyük Ceza

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü  tarafından Hatay’da, saka kuşlarını yurtdışına kaçırmak isteyen kişiye 460 bin lira tazminat cezası uygulandı.

Bakanlık'tan yapılan açıklamaya göre, Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde Suriye sınırı Cilvegözü  Gümrük Sahası içerisinde görevli memurlar bir tır içerisinde yaptıkları aramada 23 adet kafes içinde saka kuşlarının olduğunu tespit ettiler. Olaydan haberdar edilen DKMP ekipleri bu kafesler içinde bulunan toplam 1.150 adet saka kuşunu teslim aldı.

Teslim alınan sakaları tabiata bırakan ekipler, kuşları kaçırmak isteyen şahsa gerekli yaptırımları uyguladı. İlgili mevzuat gereği şahsa 881 lira idari ceza, 460 bin lira da tazminat cezası verildi.

Bu gibi olaylara toplum olarak da duyarlı olmamız gerektiğini ifade eden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise “Sahip olduğumuz bu zenginliği korumak ve yurtdışına kaçırılmalarına engel olmak zorundayız. Sadece sakalar için değil diğer hayvan ya da bitki türleri için de bu hassasiyeti göstermeliyiz. Bu tip olaylara şahit olan vatandaşlarımız hiç vakit kaybetmeden 156 Jandarma İmdat hattına ihbarda bulunmalı” şeklinde konuştu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.