Öne Çıkanlar 26 Nisan 2024 Cuma Gündemi Kieran Lynn Rahha Etimesgut Satı Kadın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bağımsız Türkiye Partisi yerel seçim adayları TBMM Başkanı Kurtulmuş Migren ağrısının özelliği Yüksel Uzel 23 Aralık 2023 Gündem Özeti Sport Center 1 Womens Club Yüz felci nasıl olur koroner arter hastalarında en uygun tedavi

Kuzey Irak’ta 9 Terörist Öldürüldü

Irak’ın kuzeyindeki Kandil Bölgesi’nde, 13 Haziran günü icra edilen hava harekâtında, dokuz terörist etkisiz hale getirildi.

TSK'nın yaptığı açıklamaya göre dün bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından, Van/Çaldıran-Ağrı/Doğubayazıt karayolu kesilerek altı tır yakıldı. Yol güvenlik güçleri tarafından güvenlik amacıyla trafiğe kapatıldı, bölücü teröristlerin etkisiz hale getirilmesine yönelik operasyon başladı.

TSK tarafından yapılan açıklamada "Irak kuzeyi Kandil Bölgesi’nde, 13 Haziran 2016 tarihinde icra edilen hava harekâtında, dokuz bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiştir" denildi.

Bitlis’de, güvenlik güçlerince icra edilen arazi araması esnasında tespit edilen ve 75 kg patlayıcı maddeden oluşan bir el yapımı patlayıcı imha edildi.

Bingöl-Adaklı’da, gerçekleştirilen operasyonda tespit edilen 15 ayrı sığınakta; bir büyük telsiz, bir keskin nişancı dürbünü, iki güneş paneli, üç akü, bir güç kaynağı, 980 kg muhtelif gıda malzemesi ile çok miktarda mutfak ve giyim malzemesi ele geçirildi.

Hakkâri-Yüksekova’da, bölücü terör örgütünden kaçan bir terörist ve Kuzey Irak'ta terör örgütü barınma alanlarından kaçan iki terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.