Öne Çıkanlar fenerbahçe Peugeot Motorcycles enflasyon EyeBrand 26 Nisan 2024 Cuma Gündemi Jeotermal Santral Şeytanla Bir Gecenin konusu ne 30 Mart 2024 Cumartesi Gündem Özeti Keşan Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi İftar Vaktinde Nasıl Beslenilmeli Kieran Lynn Rahha

Meteorolojiden Yoğun Kar, Kuvvetli Yağış Ve Rüzgar Uyarısı

Meteoroloji Genel müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre, ülke geneli çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı yağışlı geçecek. Sıcaklık batı kesimlerde 1 -3 derece azalacak, iç ve doğu bölgelerde 2 -4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Yağışlar; Akdeniz kıyıları, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları ile Malatya, Elazığ, Kilis ve Gaziantep çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Kuzeydoğu kesimlerde kuvvetli olmak üzere iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

YOĞUN KAR UYARISI

Orta ve Doğu Akdeniz'in iç kesimleri ile Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik, Balıkesir'in kuzey kesimleri ile Çankırı çevrelerinde yoğun kar yağışı bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışlar; Orta ve Doğu Akdeniz kıyıları ile Sinop çevrelerinde kuvvetli, Adana çevrelerinde çok kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde görülecek.
KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgar Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güney ve güneydoğu yönlerden; Marmara ve Kuzey Ege'de kuzeyli yönlerden kuvvetli fırtına şeklinde esecek.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA: Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı, sabah ilk saatlerinde İstanbul çevreleri yağmurlu geçecek.

EGE: Çok bulutlu ve yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Çok bulutlu ve aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı, sabah saatlerinde güney ve doğu kesimleri yer yer yağmurlu geçecek.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu ve yağışlı geçecek.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz aralıklı yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batısı ile Bingöl çevreleri aralıklı yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU:G Parçalı ve çok bulutlu, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevreleri yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu geçecek.  

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

ANKARA: Çok bulutlu ve kar yağışlı. (2)
İSTANBUL: Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, öğle saatlerinden itibaren İl geneli kar yağışlı. (4)
İZMİR: Çok bulutlu, zamanla karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı.(6)
ADANA: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuvvetli ve çok kuvvetli sağanak, iç kesimlerinin yükseklerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. (11)
ANTALYA: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. (13)
SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu.(12)
ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu.(-1)
DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu.(9)
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.