Öne Çıkanlar rusya abd terörist MSB Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Kuşadası Belediyesi hizmet bugünün gündem başlıkları AİLE mardin trt ekonomik güven endeksi

Milli Savunma Bakanı ‘Bedelli’ ve ‘Askerlik Süresine’ Son Noktayı Koydu

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık,  “Bedelli askerlik veya askerlik hizmet süresinin kısaltılması ile ilgili Bakanlığımız tarafından yürütülen herhangi bir çalışma bulunmamaktadır” dedi.

“2016 Yılında 329 Kişinin Ertelemesi Yapılmıştır”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesini yanıtlayan Milli Savunma Bakanı, Askerli Kanunu'nun 35'inci maddesi gereğince; yoklama kaçağı ve bakaya kaldıktan sonra öğrenciliği nedeniyle hiçbir yükümlünün ertelemesinin yapılmadığını belirterek, “Kamu kurum ve kuruluşlarında aday memur olarak göreve başlayanların ertelemeleri, ilgili kurumların teklifi üzerine kayıtlı bulundukları askerlik şubeleri tarafından gerçekleştirilmekte ve asaletleri tasdik edilinceye kadar yapılabilmektedir. Bu kapsamda; 2014 yılında 671, 2015 yılında 1005 ve 2016 yılında 329 kişinin ertelemesi yapılmıştır” dedi.

“Bedelli Askerlik Veya Askerlik Hizmet Süresinin Kısaltılması İle İlgili Çalışma Bulunmamaktadır”

Milli Savunma Bakanı, bedelli askerlik ve askerlik süresine ilişkin de, “Bedelli askerlik veya askerlik hizmet süresinin kısaltılması ile ilgili Bakanlığımız tarafından yürütülen herhangi bir çalışma bulunmamaktadır” dedi.
 
 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.