Öne Çıkanlar terörist İsrail fenerbahçe Opeth Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Liaoning Kuşadası Belediyesi Haberleri kültür ve turizm bakanlığı Anket Judas Priest Koronavirüs entube hasta sayısı Entube hasta sayısı

Nüfus Müdürlüklerinde Alınan Corona Virüs Tedbirleri

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık işleri Genel Müdürlüğü,  Covid-19 (Corona) Virüsü İle Etkin Mücadele Kapsamında alınan tedbirler doğrultusunda 18.03.2020 tarihinden itibaren zorunlu ve acil haller dışında T.C. Kimlik Kartı, Pasaport ve Sürücü belgesi müracaatları randevusuz olarak kesinlikle alınmayacak. 

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık işleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada; Bakanlığımızın aldığı tedbirler doğrultusunda Covid-19 (Corona) virüsü ile etkin mücadele sağlanabilmesi amacıyla;

  • İl ve ilçe nüfus müdürlüklerimizdeki ortak kullanım alanları düzenli aralıklarla dezenfekte edilmektedir.
  • Randevu sisteminde yapılan düzenleme ile biyometrik veri alınan T.C. Kimlik Kartı, Pasaport ve Sürücü belgesi başvurularında randevulu işlem süresi 8 dk’dan 30 dk’ya çıkarılmıştır.
  • 18.03.2020 tarihinden itibaren zorunlu ve acil haller dışında T.C. Kimlik Kartı, Pasaport ve Sürücü belgesi müracaatları randevusuz olarak kesinlikle alınmayacaktır.

Randevu süresinde yapılan düzenleme sonucunda tüm Türkiye’deki günlük ortalama 120.000 olan başvuru sayısı 40.000’e düşmüştür" denildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.