Öne Çıkanlar Hakkari AİLE Hadise deprem terör palandöken bugünün gündemi cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan abd başbakan binali yıldırım milli savunma bakanlığı Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk

Orgeneral Güler’den Deniz Kuvvetleri Günü Mesajı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, “Deniz Kuvvetlerimizin başarı çıtasını daha yükseklere taşımak için büyük bir gayret ve özveriyle çalışan tüm seçkin personelinin ‘Preveze Deniz Zaferi’ ve ‘Deniz Kuvvetleri Günü’nü en içten duygularla kutlarım” dedi.

Orgeneral Güler, Preveze Deniz Zaferi’nin 480’inci yıldönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü nedeniyle açıklama yayımladı. Zafer yıldönümü ile Deniz Kuvvetleri Günü’nü kutlamanın onur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirten Güler, “Deniz Kuvvetlerimiz, günümüzün güvenlik ortamının ihtiyaçlarına ve teknolojideki gelişmelere paralel olarak her geçen gün kendini yenileyen ve adından gıpta ile söz ettiren bir seviyeye ulaşmıştır. Bu imkân ve kabiliyetlerle Deniz Kuvvetlerimiz; Türk karasularının güvenliğini sağlamakla, özellikle çevre denizlerde istikrar ve güvenin sağlanmasında üstlendiği öncü rol ve ‘deniz haydutluğu’ gibi tehditlere karşı uluslararası alanda yürütülen harekâta sağladığı katkıyla kendisine verilen her görevi başarıyla gerçekleştirmektedir” değerlendirmesinde bulundu.

“PRUVANIZ NETA DENİZLERİNİZ SAKİN OLSUN”

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın Atlantik’ten Büyük Okyanus’a kadar yaptığı operasyonlar ve katıldığı tatbikatlarla her coğrafyada etkin harekât icra etmeye gücü olduğunu göstererek gurur kaynağı haline geldiğini ifade eden Orgeneral Güler, şunları kaydetti:

“Yürüttüğü birçok millî üretim projesinin kazandıracağı kabiliyetlerle Deniz Kuvvetlerimizin bundan sonra da önemli başarılara imza atacağına içtenlikle inanıyorum. Bu vesileyle Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Mükemmel ve güçlü bir Türk donanmasına sahip olmak gayedir’ ifadesi doğrultusunda rotasını çizen Deniz Kuvvetlerimizin aziz şehitlerini rahmetle, gazilerini minnetle anarken başta Deniz Kuvvetleri Komutanı olmak üzere Deniz Kuvvetlerimizin başarı çıtasını daha yükseklere taşımak için büyük bir gayret ve özveriyle çalışan tüm seçkin personelinin ‘Preveze Deniz Zaferi’ ve ‘Deniz Kuvvetleri Günü’nü en içten duygularla kutlar; sağlık, başarı ve esenlikler dilerim. Mavi vatanın kahraman leventleri; Pruvanız neta, denizleriniz sakin olsun.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.