Öne Çıkanlar ırak pkk Asena fetö terörist ICBC) spk cumhurbaşkanı erdoğan TarımGFE CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır Cumhur İttifakı İsrail

Özel Kamu Kuruluşlarının SGK’ya Başvuru Süresi Uzatıldı

Özel sektör işverenleri ile kamu kurum ve kuruluşlarının 25- 27 Temmuz tarihlerinde Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) vermek zorunda oldukları belgelerin verilme süresi 29 Temmuz saat 23.59’a kadar uzatıldı.

SGK, özel sektör işverenleri ile kamu kurum ve kuruluşlarının yerine getirmesi gereken yükümlülüklere ilişkin açıklama yaptı. Kurum, 27 Temmuz’da yerine getirilmesi gereken mali tatil kanununun öngördüğü 1 -20 Temmuz arasındaki mali tatil süresine denk gelen yükümlülüklerin ve mali tatilin bitimini müteakip 21 -25 Temmuz tarihleri arasında yerine getirilmesi gereken yükümlülüklerin 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ortaya çıkan olumsuz şartların devam etmesi sebebiyle yerine getirilemediğini bildirdi.

Yapılan açıklamada söz konusu yükümlülüklerin 29 Temmuz günü saat 23.59’a kadar yerine getirilmesi gerektiği belirtildi. SGK’ya verilmesi gereken belgelerin ise, 2016/Haziran ayına ilişkin düzenlenecek aylık prim ve hizmet belgeleri, Sigortalı işe giriş bildirgelerinin ve işyeri bildirgeleri, 2016/Haziran ayında imzalanan toplu iş sözleşmelerine istinaden düzenlenen ek nitelikteki aylık prim ve hizmet belgeleri, 2016/Haziran ayında istirahatli olan sigortalılara ilişkin çalışmadığına dair bildirim girişleri, 2016/Haziran ayına ilişkin Ek-10 sigortalıların eksik gün bildirim formları olduğu ifade edildi.
 

Anahtar Kelimeler:
Sosyal Güvenlik Kurumu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.