Öne Çıkanlar abd cumhurbaşkanı erdoğan çin pkk bugünün gündemi tesk genel başkanı bendevi palandöken cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan gündem özeti AİLE ırak Pandemi gündem başlıkları

"Şimdi Kamuoyu Huzurunda Soruyor Ve Gereğinin Yapılmasını Talep Ediyoruz"

Tüketiciyi Koruma Derneği (Tükoder) Genel Başkanı Aziz Koçal, "İgdaş faturaları ile ilgili kamuoyuna yaptığımız açıklamalarda, EPDK nın bu hassasiyetini diğer doğalgaz şirketleri  ve elektrik dağıtım şirketleri hakkında da göstermesi gerektiğini onlar hakkında da EPDK’ya şikayetler gittiğini gerekli incelemeye başlandığına dair açıklamalar beklediğimizi ifade etmiştik. Şimdi kamuoyu huzurunda soruyor ve gereğinin yapılması talep ediyoruz." dedi. 

Tükoder Genel Başkanı Aziz Koçal, Hükmüne aykırı olarak 40/90 gün arasında elektrik faturası düzenlendiği yönünde gelen şikayetlere istinaden açıklama yayımladı. 

Tükoder Genel Başkanı Aziz Koçal açıklamasında; "Elektrik dağıtım şirketleri, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun yayınlamış olduğu yönetmeliğe aykırı hareket etmeye devam ediyorlar.  

EPDK nın yayınlamış olduğu Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliğinin  Sayaçların okunması ile ilgili 32/1 maddesi  “ Sayaçlar, en az 25 en fazla 35 günlük dönemlerle dağıtım şirketi tarafından her takvim ayında bir defa okunur. Bu okuma aylık okuma olarak değerlendirilir.”  Hükmüne aykırı olarak 40/90 gün arasında fatura düzenlendiği yönünde çeşitli şikayetler tarafımıza ulaşmaktadır. 

İstanbul da bir vatandaşa  Enerji sa  Şirketi tarafından 88 günlük 676,00 Tl lik bir fatura düzenlenirken, aynı binadaki diğer komşusuna da 88 günlük, Gölcükte ise Sepaj enerji tarafından yine bir vatandaşa ise 55 günlük 337,00 TL fatura düzenlendiği tarafımıza gelen  şikayetlerden bazılarıdır.  

Bilindiği üzere EPDK Başkanı  İgdaş Faturalarının yasal düzenleme sürelerine uyulmadığı gerekçesi ile 08/05/2020 tarihinde bir Televizyon kanalında vatandaşlara seslenerek    "Sayaç bu işin terazisidir. Güveninizi kaybetmeyin. EPDK gereğini yapacaktır. Yanlış faturaları ödemek zorunda değilsiniz. Mevzuat doğru fatura ödemesini gerektirir." Demişti, Bu sözlerin Elektrik dağıtım şirketleri içinde geçerli olduğunu düşünüyoruz. EPDK Başkanının demecine ve tebliğ hükümlerine göre Bu vatandaşların  bu faturaları ödememesi gerekiyor.  ödemediğinde elektriği kesilir ise nereye başvuracak. Faturaları 35 günün üzerinde düzenlenen  abonenin de saatlerinin bulunduğu yerin değişmediği ve okunabilir bir yerde olduğu halde neden bu kadar uzun süre de fatura düzenlendiğini haklı gerekçesi olabilir mi?. Bu tür uygulamaların haklı gerekçesinin olamayacağı kamuoyuna bizzat EPDK tarafından açıklanmıştır.  

İgdaş faturaları ile ilgili kamuoyuna yaptığımız açıklamalarda, EPDK nın bu hassasiyetini diğer doğalgaz şirketleri  ve elektrik dağıtım şirketleri hakkında da göstermesi gerektiğini onlar hakkında da EPDK’ya şikayetler gittiğini gerekli incelemeye başlandığına dair açıklamalar beklediğimizi ifade etmiştik. Şimdi kamuoyu huzurunda soruyor ve gereğinin yapılması talep ediyoruz.

Gerek Kadıköy de enerji dağıtımı işini üstlenen Enerji sa şirketi gerek ise Gölcükte enerji dağıtımı işini üstlenen Sepaş şirketi hakkında inceleme başlatacak mısınız. 

İki üyemiz ve benzer durumda başka abonelerinde olduğunu bildiğimiz uygulamaların derhal düzeltilmesi ve faturalarının iptal edilmesi Enerji dağıtım şirketlerinin “Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliğinin Sayaçların okunması ile ilgili yönetmeliğe “ uygun hareket edilmesi yönünde gereğinin yapılması için ve EPDK başkanının Tüketicinin haklarının korunması yönünde kamuoyuna yansıyan hassasiyetinden hareketle talep ediyoruz." ifadelerini kullandı. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.