Öne Çıkanlar tsk galatasaray sakarya istanbul Gara ihracat imf iran TOGG azerbaycan AB nato

Taşeron KHK’da: Taşeron Kapsamına Girenlere Sınavla Kadro Şartı

Yaklaşık 1 milyon  çalışanı ilgilendiren düzenleme Kanun Hükmünde Kararname ile çıkarıldı. Sözleşmeli, 4/C ve mevsimlik işçi kadrosunda kamada çalışanlara kadroya geçmek için sözlü ve yazılı sınav şartı getiriliyor.

Kamuoyunda taşeron olarak bilinen ve yaklaşık 1 milyon kamu çalışanını ilgilendiren düzenleme OHAL kapsamında 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

SINAVLA GEÇİŞ

Kamuda çalışan taşeron işçileri,  on gün içinde çalıştıkları idarenin hizmet alım sözleşmesinin yapıldığı birime, sürekli işçi kadrolarında istihdam edilmek üzere yazılı başvurabilecek. Sözlü ve yazılı sınavdan geçtikten sonra kadroya geçebilecekler.

Kadro başvurusu yapan işçilerin, şartları taşıyıp taşımadıklarının tespiti, bu tespite itirazların karara bağlanması, şartları taşıyanların idarelerince belirlenen usul ve esaslara göre yapılacak yazılı veya sözlü ya da uygulamalı sınava alınması, sınav sonuçlarına itirazların karara bağlanması ve sınavda başarılı olanların kadroya geçirilmesine ilişkin süreç 90 gün içinde idarelerince sonuçlandırılacak.

696 sayılı KHK'ya göre taşeron işçilerin sürekli işçi kadrosuna geçebilmesinde, herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmamış olmak şartı yer alacak. Taşeron işçilikten sürekli işçi kadrosuna geçebilme imkanı 4 Aralık 2017 itibarıyla çalıştırılmakta olanları kapsayacak. Bu tarihte, Sosyal Güvenlik Kurumuna verilmiş olan sigortalı işe giriş bildirgeleri, işten ayrılış bildirgesi ve aylık prim ve hizmet belgeleri esas alınacak. Doğum veya sağlık kurulu raporuyla belgelendirilen sağlık sorunları nedenleriyle iş sözleşmeleri askıda olanlar veya anılan tarih itibarıyla askerde bulunanlar hakkında da bu madde hükümleri uygulanacak.

KİMLERİ KAPSIYOR

Taşeron düzenlemesi, kamuda üniversitelerde ve belediyelerde  sözleşmeli, geçici, mevsimlik ve 4/C kapsamında çalışanları kapsıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.