Öne Çıkanlar Hakkari AİLE terör deprem Hadise palandöken bugünün gündemi cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan milli savunma bakanlığı gündem özeti abd çin

TBB Başkanı Feyzioğlu: Yeni Bir Siyasi Parti Oluşumuna Dahil Değilim

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, yeni bir siyasi partinin kuruluşunda yer alacağına yönelik iddialara, “Hiçbir siyasi partinin içindeki rekabetle ilgim olmadığı gibi, yeni bir siyasi partinin oluşumuna dair hiçbir çalışmaya da dahil değilim” ifadeleri ile yanıt verdi. 

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, yeni bir siyasi partinin kuruluşunda yer alacağı iddialarına yazılı açıklama ile yanıt verdi. Siyasi partilerin, demokrasinin vazgeçilmezi olduğuna dikkat çeken Feyzioğlu, hukuk kurumlarının tarafsızlıklarının ve bağımsızlıklarının korunmasının da demokrasi açısından yaşamsal öneme sahip olduğunu vurguladı.

Feyzioğlu, “Hiçbir siyasi partinin içindeki rekabetle ilgim olmadığı gibi, yeni bir siyasi partinin oluşumuna dair hiçbir çalışmaya da dahil değilim. Yargının en üstündeki kurumlardan birinin yöneticisi sıfatıyla, temsil ettiğim kurumun siyasi partilerin üzerinde ve dışında kalmasına gösterdiğim özen, herkes tarafından bilinmektedir” dedi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı olarak görevinin, her siyasi görüşten vatandaşın ortak talebi olan hukukun üstünlüğünün sağlanması mücadelesine, siyasi particilik yapmaksızın ve herkesi kucaklayarak devam etmek olduğunu belirten Feyzioğlu, “Amacımız, pek çok fay hattı üzerinden kırılgan hale getirilmiş ve kutuplaştırılmış toplumumuzu, hukukun ve demokrasinin ortak değerleri etrafında birleştirmektir” dedi.

MHP’nin muhalif isimlerinden Meral Akşener’in yeni bir siyasi parti kurma çalışmalarına başladığı, Feyzioğlu ile de anlaştığı iddia edilmişti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.