Öne Çıkanlar sinema Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler Pandemi Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İçişleri Bakanı Süleyman Soylu çukurova belediye başkanı soner çetin AİLE ırak suriye

TBB’nden Çocuğa Şiddet Uygulayan 'Öğretmen' Hakkında Suç Duyurusu

Türkiye Barolar Birliği (TBB), Aksaray’ın Ortaköy ilçesinde, 11 yaşındaki bir ortaokul öğrencisine şiddet uygulayan öğretmen A.R.Y hakkında, Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

TBB ayrıca ilgili öğretmen hakkında ulusal ve uluslararası mevzuat hükümlerine dayanılarak idari soruşturmanın başlatılması talebiyle Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğüne de başvurdu.  TBB, savcılığa yaptığı başvuruda, TCK’nin 86/1. Maddesi kapsamında “kasten yaralama”, 94. Maddesi kapsamında “Bir kişiye karşı insan onuruyla bağdaşmayan ve bedensel veya ruhsal yönden acı çekmesine, aşağılanmasına yol açacak davranışlarda bulunma” gerekçeleriyle kamu görevlisi olan öğretmenin hapis cezasıyla cezalandırılması için kamu davası açılmasını talep etti.

Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğüne verilen dilekçede de “Öğretmenin bu davranışı, çocuğun fiziksel acısının yanında psikolojik korkularının oluşmasına, öğretmenlere yaklaşımına ve okula gelme konusunda önyargı oluşmasına sebep olarak hayatı boyunca yaşayacağı endişe sarmalına sürüklemiştir. Ayrıca çocuğun arkadaşlarının yanından ayrılarak koridora çıkarılması, şiddete maruz kalan öğrencinin seslerini duyan diğer çocukların da korku ve paniğe kapılmasına neden olmuştur. Tüm öğrencilerin, kişisel gelişim süreçleri derinden etkilenmiştir” denildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.