Öne Çıkanlar Yüz felci nasıl olur Şenol Somuncu Doç. Dr. Çağatay Öztürk Kılıçdaroğluna Yenikapı Davetini Yeniledimi Kırklareli Belediyesi Ramazan Etkinlikleri 20 haziran 2016 gündem özetleri 10 mayıs 2016 gündemi balmumu heykel müzesi AÇILIŞ bağ-kurlu esnaflar emeklilik yunanistan pagev

Ticaret Sicil İşlemlerinin Engellendiği Haberleri Gerçek Dışı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bazı basın ve yayın organlarında çıkan, “ticaret sicili işlemlerinin yavaşlatıldığı, engellendiği ya da Bakanlığımız iznine tabi kılındığı” şeklinde haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.
Bakanlık'tan yapılan açıklamada, "667 ve 668 sayılı KHK’lerin ekli listelerinde yer alan kuruluşların sahibi olduğu ya da haklarında tedbir kararı verilen ticari işletmeler ile ticaret şirketlerinin ticaret siciline ilişkin talepleri, ticaret sicili müdürlükleri tarafından karşılanmamaktadır. Bunun yanında, diğer ticari işletmeler ile ticaret şirketlerinin ticaret siciline ilişkin işlemleri, ticaret sicili müdürlüklerince olağan şekilde yapılmaya devam etmektedir. Belirtilen durumlar dışında bir sorunla karşılaşılması halinde Bakanlığımıza müracaat edilebilecektir" denildi.
Bakanlık, açıklanan nedenlerle; “ticaret sicili işlemlerinin yavaşlatıldığı, engellendiği ya da Bakanlığımız iznine tabi kılındığı” şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.