Öne Çıkanlar sinema Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar türk telekom Prof. Dr. Rana Sanyal Büyük Macera 2: Sürpriz Misafir (Big Trip 2: Special Delivery) Bıcırıklar: Yeni Yuvamız (The Muckles: The Quest for a New Home) Kutsal Damacana 4 Ayı Kardeşler: Dünyaya Dönüş (Boonie Bears: Back to Earth

TRT’den 'Kiralık Haber' Açıklaması

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT), dün medyada yer alan “TRT ‘haber Kiralayarak’ bir skandala daha imza attı’ başlıklı haberlerin gerçekleri yansıtmadığına ilişkin açıklama yaptı.

TRT’den yapılan ve yaklaşık bir buçuk yıl önce sona eren ‘dış yapım’ uygulamasının halen devam ediyormuş gibi gösterildiği belirtilen açıklamada, dün bazı internet sitelerinde ve gazetelerde yer alan “TRT ‘haber kiralayarak’ bir skandala daha imza attı” başlıklı haberle kamuoyunun yanıltılmaya çalışıldığı ifade edildi.

Şenol Göka’nın TRT Genel Müdürlüğü görevini üstlenmesinin hemen ardından, TRT Yönetim Kurulu’nun “kurum kaynaklarıyla yapılacak iç yapımlara ağırlık verilmesi” kararı aldığı belirtilen açıklamada, bu karar gereği TRT Kürdi’de yayınlanan haber ve içeriklerin 16 Mart 2015 tarihinden itibaren yaklaşık bir buçuk yıldır TRT’nin kendi bünyesinde hazırlandığı vurgulandı.  Bu yapımlar için dışarıya tek kuruş para ödenmediği ifade edilirken, bazı haber programlarının dış yapım olarak alınmasının -eski adıyla- TRT 6’nın yayına başladığı ilk döneme ait uygulama olduğu, bu uygulamanın da bir zorunluluk olarak personel eksikliğinden kaynaklandığı ifade edildi.

TRT’den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“İlgili yönetim kurulu kararı TRT Kürdi’nin yanı sıra tüm yayın mecralarımızda titizlikle uygulanmaktadır. Bu doğrultuda stüdyo eksikliğinden kaynaklı dış yapımlar, kısa sürede tamamlanan ve faaliyete geçen yeni stüdyolarımızla sona erecektir. TRT’nin kurum kaynaklarıyla iç yapımlara yönelmesi 2015 yılı faaliyet raporunda da görülmektedir. Bazı çevrelerin TRT’yi hedef alan yayınları, bizlerin çalışma azmini ve gayretini kıramayacak, TRT bundan sonra da milletimizin hizmetinde olmaya devam edecektir.”
 

Anahtar Kelimeler:
Trtşenol Göka
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.