Tüm Çalışanlar İş Sağlığı ve Güvenliği Şemsiyesi Altına Giriyor

İş Güvenliği Uzmanı ve İşyeri Hekimi çalıştırma zorunluluğu, 1 Temmuz 2016 tarihi itibariyle 50’den az çalışana sahip şirketler için de zorunlu oluyor.
Yükümlülüğünü yerine getirmeyen işverene, görevlendirmediği her bir kişi ve 2016 yılında aykırılığın devam ettiği her ay için 6.511 TL idari para cezası uygulanacak. 10’dan az çalışanı bulunan işyerlerinin işverenleri veya vekilleri ise, iş sağlığı ve güvenliği eğitimden geçerek ve OSGB’lerden, kamu sağlık hizmet sunucularından ya da aile hekimlerinden İşyeri Hekimi hizmeti alarak yükümlülüklerini yerine getirebilecek.

50’den Az Çalışanlı İşyerleri İş Güvenliği Uzmanı ve İşyeri Hekimi Çalıştırmak Zorunda

İş Güvenliği Uzmanı ve İşyeri Hekimi çalıştırma zorunluluğu, kamu ve özel sektör ayrımı gözetilmeksizin tüm işyerleri için 1 Temmuz 2016 tarihinde yürürlüğe girecek yeni yasa ile 50’den az çalışana sahip şirketler için de zorunlu olacak. Yeni düzenlemeyle birlikte Türkiye genelindeki 50’den az çalışana sahip “az tehlikeli“ şirketlerin işverenleri, sağlıklı ve güvenli işyerlerinin oluşması, is kazaları ve meslek hastalıklarının önlenebilmesi için işyerlerinde İş Güvenliği Uzmanı ve İşyeri Hekimi görevlendirecek.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.