Türkiye OECD'nin 4 İstihdam Şampiyonundan Biri Oldu

ANKARA (ANKA) - 2021 yılının son çeyreğinde OECD bünyesinde en fazla istihdam sağlayan dört ülke Türkiye, Şili, İzlanda ve İsrail olarak açıklandı.



OECD'den yapılan açıklamaya göre örgüt ülkelerinin beşte dördünde istihdam oranında artışlar rapor edildi. En büyük artışlar (yüzde 1,0 puanın üzerinde) Şili, İzlanda, İsrail ve Türkiye'de gözlenirken, düşüşler yalnızca Belçika, Kolombiya, Letonya, Lüksemburg ve Slovenya'da kaydedildi.

OECD açıklamasına göre, hem çalışanlar hem de serbest meslek sahipleri dahil olmak üzere, çalışma çağındaki nüfusun iş sahibi olan yüzde payı olan OECD istihdam oranı, 2021 üçüncü çeyrekteki yüzde 68,2 oranından 2021'in dördüncü çeyreğinde yüzde 68,7'ye yükseldi. Rakam sadece 2019 dördüncü çeyreğinde kaydedilen oranın yalnızca 0.2 puan altında ölçüldü.

"Çalışan veya işsiz olan çalışma çağındaki nüfus" olarak tanımlanan OECD işgücüne katılım oranı hafifçe artarak yüzde 72,8'e yükseldi ve yine 2019'un dördüncü çeyreğinde kaydedilen seviyeye yaklaştı, istihdamdaki artışlar buna karşılık gelen işsizlikteki düşüşlere yansıdı. Bu son rakamlar, mevcut ekonomik ve jeopolitik belirsizliklerin OECD işgücü piyasası üzerindeki olası etkilerini yansıtmıyor.

OECD istihdam oranı tüm gruplarda yükseldi. 2021'in dördüncü çeyreğinde kadınlar için yüzde 61.5 ve erkekler için yüzde 76'ya yükselmeye devam etti. Bununla birlikte istihdam oranları tüm gruplar için pandemi öncesi düzeylerin altında kalmayı sürdürdü.

İstihdam oranı Euro bölgesinde 0,4 puan artarak yüzde 68,8'e yükselirken, en büyük artışlar Finlandiya ve İrlanda'da kaydedildi.

Dördüncü çeyrekte, istihdam oranları 23 OECD ülkesinde ve ilk kez Kanada, Litvanya ve Slovak Cumhuriyeti'nde pandemi öncesi seviyelerin üzerinde veya aynı seviyede oldu.

Anahtar Kelimeler:
TürkiyeşiliOecdIzlanda
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.