Öne Çıkanlar Covid19 ANTALYA Kovid19 istanbul COVID19 aşısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İçişleri Bakanı Süleyman Soylu KPSS enflasyon çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı berat albayrak fenerbahçe

Türkiye’de 3 Bin 717 Sarı Basın Kartı Sahibi Var

Basın İlan Kurumu(BİK), 2017 yılına ait iller bazında gazetelerde çalışan fikir işçilerinin sayılarını ve eğitim durumlarını açıkladı.

BİK yaptığı açıklamada Resmi İlan Yayınlama hakkına haiz süreli yayınlarda 2017 yılında gazetelerin asgari kadrolarında yer alan fikir işçilerinin cinsiyetleri ve eğitim durumlarına göre dağılımlarını açıkladı.

Gazetelerde 6 Bin 199 Erkek, 2 Bin 659 Kadın Çalışıyor

Türkiye’de Resmi İlan Yayınlama hakkına sahip olan 1.122 gazetenin olduğunu ve bu gazetelere çalışan 8.858 kişi olduğunu belirten BİK bu sayının 6.199’unun erkek,2.659 ‘unun ise kadın çalışanlardan oluştuğunu ve Temmuz 2017 itibariyle bu çalışanlar arasında 3.717 kişinin sarı basın kartı sahibi olduğunu açıkladı.

İŞKUR Programıyla 190 Kişi Gazetelerde Çalışıyor

İŞKUR işbaşı eğitim programı kapsamında gazetelerde çalışan sayısı 190’ını bulduğunu ve İstanbul, Ankara, Balıkesir, Bursa, Çanakkale ve Konya illerinin bu eğitim kapsamında en fazla istihdamı gerçekleştirildiği belirtildi. Ayrıca 81 ilin 54’ünde bu program kapsamında çalışanların yer aldığı aktarıldı.

Gazetelerde En Çok İlk ve Ortaöğretim Mezunu Çalışıyor

Hazırlanan verilerde gazetelerde çalışanların eğitim durumuna bakıldığında en çok çalışan grubun 4946 kişi ile İlk ve Ortaöğretim Mezunları olduğu açıklandı. Açıklanan veride gazetelerde çalışan İletişim Fakültesi mezunları 1464 kişi iken diğer Fakültelerde okuyup çalışanlar ise 2086 kişi olduğunu 352 kişinin İletişim ile ilgili Meslek Yüksek Okuduğunu,  geri kalan 10 kişinin ise diğer Meslek Yüksek Okullarından Mezun olduğu aktarıldı.
 
 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.