Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan abd bugünün gündemi gündem özeti AİLE ırak Pandemi gündem başlıkları galatasaray suriye İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener terörist

“Türkiye’nin Çevresinde İstikrar Kuşağı Oluşturma Çalışmalarımızı Sürdürüyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan ziyareti öncesinde yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin çevresinde bir barış, istikrar ve refah kuşağı oluşturma hedefimiz doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni kapsayan ziyaretleri öncesinde İstanbul Atatürk Havalimanı’nda bir basın toplantısı düzenleyerek gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Açıklamasında birazdan Suudi Arabistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni kapsayan ziyaretlerinin ilk durağı olan Cidde’ye hareket edeceklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Köklü tarihî ve kardeşlik bağlarına sahip olduğumuz Körfez ülkeleriyle ilişkilerimizde son dönemde önemli mesafe kaydettik. 6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketi sonrasında bu kardeşlerimizin maddi manevi her türlü desteğini yanımızda gördük. Ülkem ve milletim adına bir kez daha kardeşlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

“KÖRFEZ ÜLKELERİYLE İKİLİ TİCARET HACMİMİZ 22 MİLYAR DOLARA YÜKSELDİ”

Türkiye’nin çevresinde barış, istikrar ve refah kuşağı oluşturma hedefleri doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunun en önemli adımını, bölge ülkeleriyle ilişkilerimizi güçlendirmek teşkil ediyor. 2023 yılını bu bakımdan bir fırsat yılı olarak görüyoruz. Bu sene hem Katar hem de Birleşik Arap Emirlikleri ile diplomatik ilişkilerimizin tesisinin 50. yıl dönümünü kutluyoruz. Suudi Arabistan’la diplomatik ilişkilerimiz de malum 1929 yılında tesis edilmişti. İlişkilerimizin dayandığı sağlam temelleri geniş bir iş birliği alanına yaymayı arzu ediyoruz.”

“Ziyaretlerimiz esnasında öncelikli gündemimiz, bu ülkelerle önümüzdeki dönemde yürüteceğimiz ortak yatırım ve ticari faaliyetler olacak” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kazan kazan anlayışıyla neler yapabileceğimizi değerlendireceğiz. Körfez ülkeleriyle ikili ticaret hacmimiz son 20 yılda 1,6 milyar dolardan yaklaşık 22 milyar dolara yükseldi” açıklamasında bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.