Öne Çıkanlar ırak terörist pkk fetö cumhurbaşkanı erdoğan Asena ICBC) TarımGFE spk tsk tbmm İsrail

Türkler, Ramazan Bayramı’nda Yurt İçinde Kaldı

Hotels.com’un verilerine göre Türkler bu bayram tatilinde yurt dışına çıkmak yerine Türkiye içinde tatil yaptı. En gözde tatil yerlerinde İstanbul, Antalya ve Bodrum liste başı olurken, ilk 20’ye girmeyi başaran tek yabancı şehir Paris oldu.

Ramazan Bayramı’nın dokuz gün olması, yerli turistler için önemli bir tatil fırsatı yarattı. Peki, bu yıl Türkler en çok nereye gitmeyi tercih etti? Seyahat sitesi Hotels.com’un verileri, Türklerin çoğunun bu dokuz günlük tatili yurt dışında değil yurt içinde değerlendirmeyi tercih ettiklerini gösteriyor.

Hotels.com’un araştırmasına göre, İstanbul bayramın en gözde kenti oldu; pek çok kişi bu tatili ya İstanbul’daki yakınlarını ziyaret ederek ya da şehri gezerek geçirdi. En gözde 10 tatil yerleri sıralamasında İstanbul’u sırasıyla Antalya, Bodrum, Alanya, Side, Belek, Marmaris, Fethiye, Kuşadası ve Kemer takip etti.

Çeşme İlk 10’a Giremedi

Hotels.com’un araştırmasına göre, son yılların en popüler tatil beldelerinden biri olan Çeşme, bu sene ilk 10’a girmeyi başaramadı. Ancak Çeşme; Didim, Manavgat, Kaş, Ayvalık ve Şile ile birlikte en gözde 20 yerlerinden biri oldu. İlk 20 içerisindeki diğer şehirler ise Ankara, Nevşehir ve Manavgat’tı.

Listeye Yurt Dışından Bir Şehir Girebildi

Bununla birlikte, top 20 listesine yurt dışından bir tek şehir girmeyi başardı: Paris. Fransa’nın başkenti, 18. sırada kendine yer buldu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.