Yeryüzü Doktorları Dünya'nın Her Yerinde

 

İlk kez İstanbul'da gerçekleşecek olan Dünya İnsani Zirvesi'nde, insani yardım sistemlerinin sorunları ve çözüm yolları tartışılacağı zirvede yeryüzü Doktorları da tecrübelerini katılımcılarla paylaşacak. 

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban-Ki Moon’un girişimiyle ilk kez İstanbul’da gerçekleştirilecek olan Dünya İnsani Zirvesi’nde Yeryüzü Doktorları da yerini alıyor. İnsani yardım sistemlerinin sorunları için çözüm yollarının tartışılacağı zirvede Yeryüzü Doktorları da açtığı stantta tecrübelerini katılımcılarla paylaşacak.

Küresel İnsani yardım sisteminin yetersizliğiyle Dünya’nın bir krize girdiği bu dönemde Dünya liderlerini ilk kez krizden etkilenen kesimlerle bir araya getirecek, insani sistemde etkin rol oynayan sivil toplum, özel sektör ve diğer kesimlerin temsilcileriyle, sistemin geleceğine ilişkin acil sorulara yanıt aranacak Dünya İnsani Zirvesi’ne Yeryüzü Doktorları da katılıyor. İstanbul Kongre Merkezi ve Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayında 23 – 24 Mayıs’ta düzenlenecek zirvede Yeryüzü Doktorları yönetimi ve profesyonel çalışanlarıyla orada olacak. Dünya çapında insanların karşılaştıkları insani sorunların ele alınacağı zirvede Yeryüzü Doktorları insani yardım konusundaki faaliyetlerini ve tecrübelerini katılımcılarla paylaşacak. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-Moon’un girişimiyle ve UNOCHA’nın organize ettiği zirve ilk kez gerçekleştiriliyor. 

Tecrübelerini paylaşacak

Zirve boyunca, “İnsanî Alanda Etkinlik”, “Savunmasızlığı Azaltma ve Risk Yönetimi”, “İnovasyon Aracılığıyla Dönüşüm” ve “Çatışma Durumundaki İnsanların İhtiyaçlarını Karşılama” olmak üzere dört tema ele alınacak. Yeryüzü Doktorları ise fuar alanında zirve boyunca açık kalacak standında daha önce bu alanlarda yaptığı faaliyetlerle edindiği tecrübeleri ve önerilerini zirve katılımcılarıyla paylaşacak. 

Savaş bölgesinde insani sağlık hizmeti

Çalışmalarını daha sağlıklı bir Dünya için sürdüren Yeryüzü Doktorları,çatışma bölgelerine,açlıkla karşı karşıya kalan ülkelere ve Suriye Savaşı’nın başladığı günden bu yana bölgedeki sivillere yardım gönderiyor. Yeryüzü Doktorları özellikle Suriye krizi konusunda çok önemli faaliyetlere imza atıyor. Yeryüzü Doktorları, altı yılda Suriye’ye 40 milyon 656 bin TL değerinde sağlık hizmeti ulaştırdı. Ayrıca 3 milyon Euro uluslararası fon da dernek aracılığıyla mülteciler için yürütülen sağlık projelerine aktarıldı.

Suriye’de 609 sağlık personeli öldü

2011’den bu yana devam eden çatışmalarda 20.955 çocuk hayatını kaybetti, 609 sağlık personeli savaş mağdurlarına sağlık hizmeti verirken öldü. Yaralananların sayısı ise tam olarak bilinemiyor. Yeryüzü Doktorları, bugün de savaş bölgesinde sağlık istasyonlarıyla hizmet veriyor. Diğer yandan da medikal malzeme ve ilaç bağışlarını bölgeye ulaştırıyor.

Gönüllü ekiplerle Dünya’nın her yerinde

Dünya üzerinde binlerce hastaya sağlık hizmeti götüren Yeryüzü Doktorları, Bosna-Kosova olayları ile başlayan sağlık yolculuğunda, bugüne kadar 129 bölgeye Gönüllü Sağlık Ekibi (GSE) gönderdi. Şimdiye kadar 700 gönüllünün katıldığı gönüllü sağlık ekipleri bu yıl, Filistin - Batı Şeria, Kongo DC, Kenya, Güney Sudan, Filistin – Gazze ve Çad’a gönderildi; yılsonuna kadar 13 bölgeye daha ekip gönderilmesi planlanıyor.

Yeryüzü Doktorları, tedavi edici, koruyucu, acil-kriz durumlarında birinci basamak sağlık hizmeti ya da sağlık eğitimi vermek amacıyla yola çıkıyor. Yurtdışındaki partnerler, özellikle Afrika’daki kırsal bölgelerde uzman eksikliği olan alanlarda derneğin kapısını çalıyorlar. Hastane ve sağlık merkezleri kurarak, sağlık program ve projeleri yürüterek, deprem, savaş ve felaketlerde umut ışığı bekleyen mağdur ve mahrumlara şifa elini uzatan Yeryüzü Doktorları, dünyanın her bölgesinde şimdiye kadar binlerce gönül kazandı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.