Öne Çıkanlar Koronavirüs terörist abd chp tesk genel başkanı bendevi palandöken cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan deprem İsrail CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli mhp CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan

Yılbaşından Sonra Kamu Aydınlatmaları Azaltılacak

Enerji tasarrufuna yönelik alınan önlemler gereğince kamuya ait park, bahçe, tarihi ören yerleri ve yürüyüş yolu gibi mekanların aydınlatmaları geceyarısı 2'den sonra yarı yarıya azaltılacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın Genel Aydınlatma Yönetmeliği'nde değişiklik öngören yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre genel aydınlatma kapsamında halkın ücretsiz kullanımına açık ve kamuya ait park, bahçe, tarihî ve ören yerleri ile yürüyüş yolu gibi yerlerdeki mevcut aydınlatma tesislerinde enerji verimliliği dikkate alınarak, tüketim miktarlarının azaltılmasına veya aydınlatma düzeylerinin en geç saat 02:00’den sonra yüzde elli oranında düşürülmesine yönelik yatırımlar 2017 yıl sonuna kadar tamamlanacak.

Yönetmelik yılbaşından itibaren geçerli kabul edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.