Yürüyüş Çağrısı Vatandaşı Korkuttu

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki yürüyüş çağrısı, kentte huzursuzluğu arttırdı.

Diyarbakırda, Sur'daki sokağa çıkma yasağının kaldırılması gerekçesiyle halka yürüyüş çağrısında bulunan Demirtaş, vatandaşlarda tedirginliği arttırdı.

İlçede sürdürülen operasyonlar sonucu evlerini terketmek zorunda kalan ve mağduriyet yaşayan Sur halkı, çağrının provokasyona dönüşmesinden endişeli. 

Güvenlik önlemleri artırıldı

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın yürüyüş çağrısı üzerine, kentte provokasyon ihtimaline karşı güvenlik önlemleri de artırıldı.

Valilik, ilçeye provokasyon amaçlı giriş yapılmasının önlenmesi amacıyla bugün saat 12.00'den itibaren ikinci bir emre kadar geçerli olmak üzere ilçede ikamet edenler dışında Sur'a girişleri yasakladı. Bu amaçla, ilçeye girişlerde kurulan güvenlik noktalarında vatandaşların kimlik kontrolünden, araçların da detaylı incelemeden geçirildiği belirtildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.