Öne Çıkanlar Covid19 ANTALYA Kovid19 istanbul COVID19 aşısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İçişleri Bakanı Süleyman Soylu KPSS enflasyon çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı berat albayrak fenerbahçe

Zeytin Dalı Harekâtında 343 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) gerçekleştirilen Zeytin Dalı harekâtı kapsamında 343 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ mensubunun etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Genel Kurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Zeytin Dalı harekâtı kapsamında Hava Kuvvetleri tarafından gece süresince yapılan operasyon ile PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzii olarak kullanılan toplam 23 hedef imha edildi. Harekâta katılan 13 uçağın güvenli şekilde üslerine döndükleri bildirildi.

Açıklamada, harekâtta şu ana kadar edinilen bilgilere göre; en az 343 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ mensubunun etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Öte yandan harekâtın Türkiye’nin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, BMGK’nin terörle mücadeleye yönelik özellikle 1624 (2005), 2170 (2014) ve 2178 (2014) sayılı kararları ve BM sözleşmesinin 51’inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı çerçevesinde, Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edildiği vurgulandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.